Η Ζάκυνθος και τα σοβαρά θέματα που την απασχολούν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΠΙΝ

Στην έναρξη της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Ζακύνθου και ο Μητροπολίτης Δωδώνης

Με τα σοβαρά θέματα της Ζακύνθου στο επίκεντρο, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, στη Ζάκυνθο το Σαββατοκύριακο 10&11/9/2016.

Στην έναρξη τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, χαιρετίζοντας τη συνεδρίαση και ευχόμενος «η συμμετοχή όλων να αποτελέσει την αφετηρία για την επανεκκίνηση της αναπτυξιακής προσπάθειας στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων». Ο Δήμαρχος Ζακύνθου ευχήθηκε «την επιτυχία της συνεδρίασης κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν σοβαρά θέματα που αφορούν τη Ζάκυνθο».

Ο κ. Κολοκοτσάς εξήρε την πρωτοβουλία της συνεδρίασης στη Ζάκυνθο και τόνισε ότι «με μια απλή και μόνο ανάγνωση της θεματολογίας των εισηγήσεων είναι αρκετή για να φανερώσει:

-Την αξία αυτής της συνεδρίασης

-Το υψηλό της επίπεδο και

-Τη μεγάλη συμβολή που θα έχει στην ανάδειξη και επίλυση πολλών προβλημάτων των νησιών μας και της ευρύτερης περιοχής».

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου ενημέρωσε επίσης ότι σημαντικά θέματα στην επίλυση των οποίων θα πρέπει και η ΠΙΝ να συμβάλλει είναι:

«-Η συνέχιση της παραχώρησης του μηχανήματος γκρέιντερ για λόγους πυροπροστασίας και καθαρισμούς αγροτικών δρόμων

-Η ολοκλήρωση των διαδικασιών χρηματοδότησης και ολοκλήρωσης του Δημοτικού Θεάτρου, προϋπολογισμού 900.000€, για το οποίο τα Τεχνικά Δελτία είναι έτοιμα προς υποβολή.

-Διαχείρισης απορριμμάτων με τη διάθεση 2,5εκ. € για την ενδιάμεση λύση της οποίας οι σχετικές συμβάσεις βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

-Υπογραφή της σύμβασης Τεχνικού Συμβούλου για το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων προϋπολογισμού 20εκ. €.

-Σχέδιο Πόλης ανανέωση της προγραμματικής σύμβασης Περιφέρειας και Δήμου για την περιοχή Ντουρέικα-Πατρέικα για την κύρωση της πράξης εφαρμογής.

-Αναπτυξιακή Ζακύνθου (ΣΑΖ ΑΕ. Πρώτη προσέγγιση βιωσιμότητας, όπου η Περιφέρεια έχει αποφασίσει τη συμμετοχή της για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να «εκμεταλλευτούμε» τα ευρωπαϊκά προγράμματα».

Ο Δήμαρχος κ. Κολοκοτσάς δήλωσε ότι γι’ αυτά τα ζητήματα ο Δήμος Ζακύνθου θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και ευχαρίστησε την ΠΙΝ και την ΠΕ Ζακύνθου για την εξαίρετη συνεργασία.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ευχαρίστησε το Δήμαρχο Ζακύνθου για την παρουσία του και την ενημέρωση για τα ζητήματα της Ζακύνθου, τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση περιλαμβάνει συζήτηση για σοβαρά θέματα που αφορούν στο νησί με αποτέλεσμα η Ζάκυνθος να βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου και έκανε λόγο για καλή συνεργασία μεταξύ ΠΙΝ και Δήμου Ζακύνθου σε όλους τους τομείς.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου το λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ.κ. Χρυσόστομος ενημερώνοντας το Σώμα για την ανάγκη αναβάθμισης της λειτουργίας του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων και ζήτησε ενίσχυση της Εκκλησίας ώστε να μπορέσει να συνεχίσει απρόσκοπτα να δίνει υποτροφίες σε νέους και νέες που επιθυμούν να σπουδάσουν αλλά αδυνατούν οικονομικά.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Δωδώνης και δήλωσε αρωγός στο αίτημα για να μπορέσουν να σπουδάσουν τα παιδιά της εργατικής τάξης και των μη δυνάμενων οικογενειών, αναφερόμενος και σε σειρά ενεργειών της Περιφέρειας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της φτώχειας. Τέλος ανακοίνωσε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα κινηθεί συγκεκριμένα στην κατεύθυνση να βρει το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων τη θέση που του αρμόζει και να κατοχυρωθούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων του.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.9.2016