Πόσους αστυνομικούς «χάνουν» εφοπλιστές, εκδότες, πολιτικοί και δικαστικοί. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Huff Post Greece, από 210 βουλευτές και πρώην κυβερνητικά μέλη που απασχολούσαν 540 άνδρες θα «κοπούν» 210 αστυνομικοί. Επιπλέον, από 60 πρώην κυβερνητικά μέλη –μη εκλεγμένα- που απασχολούσαν 200 άνδρες θα «κοπούν» 100 αστυνομικοί. Συνολικά δηλαδή από συνοδείες πολιτικών θα «κερδηθούν» 310 ένστολοι.

Το δεύτερο μεγαλύτερο «ψαλίδι» θα γίνει σε δικαστικούς-εισαγγελικούς λειτουργούς. Από συνολικά 100 εκπροσώπους της Δικαιοσύνης που απασχολούσαν 240 αστυνομικούς φύλλα πορείας για τις υπηρεσίες τους θα πάρουν 60 άνδρες. Στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη περιμένουν έντονες αντιδράσεις για το γεγονός αυτό, καθώς στο παρελθόν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις στις οποίες δικαστικοί που χειρίζονταν σοβαρές υποθέσεις διαμαρτύρονταν για ελλιπή μέτρα ασφαλείας.

Οι επόμενοι που θα δουν τις συνοδείες τους να περιορίζονται είναι οι δημοσιογράφοι-εκδότες. Από συνολικά 37 από αυτούς που είχαν δίπλα τους 75 άνδρες θα αφαιρεθούν 40 αστυνομικοί. Η τέταρτη κατηγορία είναι οι επιχειρηματίες-εφοπλιστές.

Σαράντα από αυτούς που φρουρούνταν από 90 αστυνομικούς θα χάσουν συνολικά 40 άνδρες.

Το σχέδιο επιστροφής προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. από επισήμους σε μάχιμες υπηρεσίες βασίστηκε σε έκθεση επιτροπής αξιωματικών της Αστυνομίας που συγκροτήθηκε τον περασμένο Απρίλιο με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέλη της επιτροπής διαπίστωσαν δεκάδες «παράξενες» αποσπάσεις αστυνομικών σε πρόσωπα που δεν απειλούνται για κάποιον συγκεκριμένο λόγο, ενώ υπήρχαν περιπτώσεις που άνδρες έφυγαν από την υπηρεσία τους για φυλάξεις vip χωρίς καμία έγγραφη αιτιολογία από την πλευρά του επωνύμου.

Το μεγάλο στοίχημα για την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. είναι το κατά πόσο οι 700 άνδρες που θα εξοικονομηθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα καταλήξουν σε υπηρεσίες που μάχονται κατά της εγκληματικότητας ή εάν τελικά θα ασκηθούν ξανά πιέσεις από πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους προκειμένου να βρεθεί κάποιο «παραθυράκι» για να γυρίσουν σε συνοδείες vip.

Αλέξανδρος Καλαφάτης – Huffington post 

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.9.2016