Θυρανοίξια του κτητορικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου και Αγ. Νεκταρίου στα Δεφαρανάτα Ερίσου.

Έγιναν χτες το απόγευμα στα Δεφαρανάτα Ερίσου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κεφαλλονιάς κ.κ. Δημητρίου και με πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Ερίσου  και από άλλα μέρη της Κεφαλονιάς, τα θυρανοίξια του κτητορικού Ι. Ναού Αποστόλου Παύλου και Αγίου Νεκταρίου των οικογενειών Παύλου και Βαγγέλη Σκλαβούνου.

Παιδιά του παπά Παναγή Σκλαβούνου, με την πράξη τους αυτή, εκπλήρωσαν μια χρόνια επιθυμία των γονέων τους καθώς και επιθυμία του θείου τους Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Σκλαβούνου. Η ονομασία του Ναού, δόθηκε προς τιμή του θείου τους Νεκτάριου και του παππού τους Παύλου. Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός. Μετά το τέλος της όλης τελετής, τα αδέλφια Σκαλβούνου, παρέθεσαν  δείπνο στο σπίτι τους, στα Δεφαρανάτα, στο οποίο παρακάθισαν, ο κλήρος και όσοι εκ των παρευρισκόμενων επιθυμούσαν.

Η εκκλησία κτίστηκε εκ βάθρων και σημαντική ήταν η προσφορά σε αυτό, των Ακριβή Καπατσώρη Σπαθή (Πολιτικού  Μηχανικού) και της Κατερίνας Σπαθή ( Αρχιτέκτονος).

Ακολουθούν video και φωτογραφίες, σχετικές με το θέμα μας.

http://vlahatasamis.gr/vlahata-samis-eidiseis/kefalonitika-nea/item/19809-thiranoiksia-tou-ktitorikoy-i-naoy-apostolou-paylou-kai-ag-nektariou-sta-defaranata-erisou

Τάσος Καβαλλιεράτος.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.9.2016