Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο από τις 2 έως τις 18 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Βιβλίου -ένας ετήσιος θεσμός για την Αθήνα του Πολιτισμού με τους χιλιάδες τίτλους βιβλίων σε κοινή θέα- έχει ως συνδιοργανωτές τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Όπως επισημαίνουν οι διοργανωτές «το Φεστιβάλ είναι ένας θεσμός που για πολλές δεκαετίες πλουτίζει την πολιτιστική ζωή της πόλης μας και αναβαθμίζει την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ επιδιώκει, πέραν την έκθεσης και παρουσίασης του καλού βιβλίου, τη συνεργασία φορέων της πόλης μας με σκοπό η έκθεση βιβλίου να αποτελέσει όαση πολιτισμού, αφορμή για κοινωνικό διάλογο, ευκαιρία για συζήτηση και συνεργασία πάνω σε φλέγοντα, χρόνια ή επικαιρικά, ζητήματα που απασχολούν όλους μας. Και για όλους όσοι ασχολούνται με το βιβλίο ή και αυτούς που θα επισκεφθούν απλά την έκθεση να τους δώσει την ευκαιρία να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να χαρούν την πνευματική επικοινωνία».

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν αφιερώματα στον Σαίξπηρ (400 χρόνια από το θάνατό του) και στον Λόρκα (80 χρόνια από το θάνατό του), αλλα και μια τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά.

45ο Φεστιβάλ Βιβλίου,Ζάππειο, 02 – 18 Σεπτεμβρίου 2016, με ώρες λειτουργίας από τη Δευτέρα έως και Πέμπτη απο 18:00 έως 22:30, την Παρασκευή και το Σαββάτο από 18:00 έως 23:00 και την Κυριακή από τις 11:00 έως και τις 22:30.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1.9.2016