Νέα από την ΠΙΝ

Στη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΝΠΕ με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπ. Οικονομίας Παναγιώτη Κορκολή και τον Γενικό Γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπ. Οικονομίας Λόη Λαμπριανίδη με θέμα το πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα (συντονισμός για προσκλήσεις, χρηματοδοτικά εργαλεία, αναπτυξιακός νόμος)”.

Στη συζήτηση τέθηκαν θέματα συντονισμού των εμπλεκομένων πλευρών και επισημάνθηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας καθώς και καλύτερης αξιοποίησης των κονδυλίων για στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας επιτελικής ομάδας για τις δομές της ανταγωνιστικότητας, με τη συμμετοχή κυβερνητικών και υπηρεσιακών στελεχών, που θα λειτουργήσει ως κόμβος πληροφόρησης για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, τις επενδύσεις και τις δυνατότητες για τις επιχειρήσεις.

Κατατέθηκε επίσης η πρόταση, η οποία και εξετάζεται, για συνεργασία και αλληλεπίδραση του Αναπτυξιακού Νόμου με τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, ώστε να καταστεί δυνατό οι επενδύσεις που δεν καταφέρνουν να χρηματοδοτηθούν από το πρώτο να εντάσσονται, υπό προϋποθέσεις, στο δεύτερο.

Αυτοψία και έρευνες στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης Κέρκυρας

Σε συνέχεια της διερευνητικής αυτοψίας που διενήργησαν στο ΧΥΤΑ Λευκίμμης Κέρκυρας, κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών της Δ/νσης Περιβάλλοντος της ΠΙΝ, επιστημονικά στελέχη και συνεργάτες του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Κέρκυρας, ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016, το πρωί, θα διενεργηθεί αυτοψία στην εγκατάσταση, παρουσία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττας Πανδή.

Ενδεικτικά θα πραγματοποιηθούν οι εξής έρευνες και εργασίες: άντληση των υδάτων του κυττάρου και των δεξαμενών του βιολογικού/αντλιοστασίου ώστε να διαπιστωθεί τυχόν συσχέτιση για την προέλευση του νερού με ταυτόχρονη λήψη δειγμάτων νερού για τη χημική ανάλυση τόσο από το κύτταρο και τις δεξαμενές, όσο και από τις γεωτρήσεις παρακολούθησης και τα πηγάδια.

Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα καθοριστούν τυχόν περαιτέρω έρευνες και ενέργειες.

Σύμφωνα με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου κατά τη διάρκεια της αυτοψίας μπορούν να συμμετέχουν και οι εκπρόσωποι των κατοίκων και των φορέων της Λευκίμμης ή οι τεχνικοί σύμβουλοί τους.

Τα ευρήματα των αυτοψιών και τα πορίσματα αυτών θα οριστικοποιηθούν με την ολοκλήρωση των ενεργειών και ερευνών που πραγματοποιούνται.

Φωτογραφία: Αρχείου

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 28.7.2016