Το Ισλαμικό Κράτος απειλεί με απόλυτο τρόμο Λονδίνο και Ουάσιγκτον

Την ίδια στιγμή, οι τζιχαντιστές απειλούν το Λονδίνο, με αποτέλεσμα να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας σε εκκλησίες της Μεγάλης Βρετανίας υπό το φόβο επιθέσεων.

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας δήλωσε πως έπειτα από τα «πρόσφατα περιστατικά στη Γαλλία, επαναλαμβάνουμε την οδηγία για προστασία και ασφάλεια σε τόπους χριστιανικής λατρείας».

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της βρετανικής Αστυνομίας κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί, επισημαίνοντας βέβαια πως προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή κατά της χριστιανικής κοινότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εντούτοις, η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών MI5 έχει αυξήσει το επίπεδο απειλής σε «σοβαρό», που ερμηνεύεται ότι είναι πολύ πιθανή μία επίθεση στη χώρα.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απειλούν τη βρετανική πρωτεύουσα, καθώς μετά το μακελειό στη Νίκαια της Γαλλίας με τους 84 νεκρούς, η τρομοκρατική οργάνωση είχε δώσει στη δημοσιότητα νέο βίντεο με απειλές.

Μάλιστα, είχε «ντύσει» τα πλάνα με γράφημα που κατέγραφε την τρελή πορεία του φορτηγού του 31χρονου Μοχάμεντ Λαουαϊέζ Μουλέλ, ο οποίος παρέσυρε μέχρι θανάτου τους πολίτες που βρίσκονταν στην Promenade des Anglais για να γιορτάσουν την Εθνική Εορτή της 14ης Ιουλίου.

Μετά τις ανατριχιαστικές εικόνες, ακολούθησαν αποσπάσματα από το διάγγελμα του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, που μίλησε για τζιχαντιστική απειλή, ενώ αμέσως μετά ένας τζιχαντιστής που μιλούσε στα γαλλικά είπε: «Αυτό είναι ένα δώρο στον Φρανσουά Ολάντ».

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, εμφανίστηκαν εικόνες από το Λονδίνο και δη, την πλατεία Τραφάλγκαρ και το Κόβεντ Γκάρντεν, ενώ μία φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, συνοδευόταν από τη λεζάντα: «Θα γευθείτε τη γεύση του τρόμου στις χώρες σας».

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27.7.2016