Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κεφαλλονιάς – Ιθάκης

Το σημείωμα των 21 σελίδων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας προβλέπει την απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, την ανταπεργία, νέο υπολογισμό στον κατώτερο μισθό διαχωρισμένο από επιδόματα, καθορισμό του κατώτερου μισθού από το κράτος, βαρύ χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση και του δικαιώματος στην απεργία.

Αυτοί οι σχεδιασμοί πρέπει να βάλουν σε θέση μάχης τους εργαζόμενους!

Όχι μόνο να καταδικάσουν τους σχεδιασμούς, αλλά να απαντήσουν με αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Να καταγγείλουν τη νέα προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αναμονής εγκλωβισμού μέσω των κοινωνικών διαλόγων, που αποτελεί το σταθερό και αναντικατάστατο εργαλείο προώθησης βάρβαρων μέτρων με τη δήθεν συμφωνία εργαζόμενων και μεγαλοεργοδοσίας, και την κυβέρνηση σε ρόλο ρυθμιστή υπέρ του κεφαλαίου.

Δύο επιλογές φανερώνονται μπροστά στους εργαζόμενους! Ή θα δεχτούμε τη νέα βάρβαρη επέλαση με νέες απώλειες δικαιωμάτων, ή θα έρθει στο προσκήνιο το αγωνιστικό κάλεσμα των ταξικών συνδικαλιστικών οργανώσεων για οργάνωση της πάλης στο μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, με πλαίσιο την ανάκτηση των απωλειών, την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, τη διεκδίκηση της ικανοποίησης όλων των σύγχρονων αναγκών.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                    Η Γραμματέας

Μποφυλάτος Πέτρος      Γρηγοροπούλου Κατερίνα

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 20.7.2016