Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ για τον Πλατύ Γιαλό

-Η παραχώρηση αυτή έληξε τις 18/12/2015. Από τα έγγραφα που έχουμε στα χέρια μας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έστειλε στην ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.), τέσσερα  έγγραφα:

1)Tο  υπ αρίθ. 47861/14-12-2015 αίτημα παραχώρησης της αμμουδιάς Πλατύ Γιαλού.

2)Το  υπ αρίθ. 13530/25-04-2016 έγγραφο   υπενθύμισης  για την τύχη της αμμουδιάς.

3)Το  υπ αρίθ.14909/10-5-2016 έγγραφο.

4)Το υπ αρίθ.19004/7-6-2016 έγγραφο διαμαρτυρίας

-Ταυτόχρονα στέλνει τις 26/04/2016 email στην Βουλευτή του Νομού κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου,  στο οποίο  αναφέρει  ότι η κα Στάθη  (διευθύντρια τμήματος Μεγάλων Συμβάσεων), ενημέρωσε τηλεφωνικά την  Δημοτική Αρχή  πως η ΕΤΑΔ έχει την πρόθεση να παραχωρήσει την αμμουδιά αντί του ποσού των 30.000,00€ τον χρόνο, το οποίο ποσόν θεωρείται αρκετά μεγάλο για την Δημοτική Αρχή.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή  ενδιαφέρθηκε μόλις 4 ημέρες πριν την λήξη της δωρεάν παραχώρησης , για το μέλλον του Πλατύ Γιαλού, μάλιστα  μετά από  4 μήνες  από την λήξη της σύμβασης, στέλνει ακόμη τρία  έγγραφα στην ΕΤΑΔ, και ένα email στην βουλευτή.

Είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή όχι μονάχα δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον  του Πλατύ Γιαλού, αλλά  και η κινητοποίηση που έκανε για την τάχα υπεράσπιση  δεν ήταν τίποτα άλλο από μια μπαταριά στον αέρα!!!!!                                                                                                                                               -Για ποιόν λόγο δεν έφερε το θέμα σε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο,  και με μια απόφαση  ομόφωνη να διεκδικούσε και να απαιτούσε  ώστε ο Πλατύς Γιαλός να παραμείνει στην διαχείριση του Δήμου?                                                                                                                                   -Γιατί δεν κατέθεσε ποτέ πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης  της πιο σημαντικής παραλίας της περιφέρειας του Αργοστολιού?

-Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε πόσα εισπράττει από την εκμετάλλευση του Πλατύ Γιαλού  και τελικά πόσο αξίζουν οι δημότες για να έχουν μια αξιοπρεπή παραλία?

-Γιατί  δεν είχε την ευαισθησία να συγκαλέσει  έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά  υποχρεώθηκε να το συζητήσει  στην τελευταία σύγκλιση  του Δ.Σ. τις 6/7/2016 όταν ζήτησε  η  αντιπολίτευση να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης?.                                                                                             -Τα κροκοδείλια κλάματα και οι καταγγελίες  του Αντιδημάρχου ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν φτάνουν για να καλύψουν όχι μόνον την  αδιαφορία και την ανικανότητα  που επέδειξε η Δημοτική Αρχή για ένα τέτοιο θέμα, αλλά και τις σκοπιμότητες για μια μελλοντική “ιδιωτικοποίηση”  του  Πλατύ Γιαλού με ότι αυτό συνεπάγεται.

-Ο Πλατύς Γιαλός ανήκει στους Αργοστολιώτες και κατ επέκταση στους Δημότες του Δήμου, και αυτό πρέπει να κατανοήσει η Δημοτική Αρχή και να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Για την Ν.Ε. Κεφαλονιάς Ιθάκης

Βασιλάτος Γεράσιμος γραμματέας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.7.2016