ΕΡΩΤΗΣΗ από την Βουλευτή Κεφαλλονιάς και Ιθάκης κ. Α. Θεοπεφτάτου

Ειδικότερα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4315/14 (ΦΕΚ 269 Α’/14) «… οι οικονομικές ενισχύσεις, αποζημιώσεις και βοηθήματα … σε σεισμόπληκτους, πλημμυροπαθείς, πυροπαθείς κλπ. … δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με οφειλές …»

Τους τελευταίους μήνες ζητείται από τους δικαιούχους κρατικής αρωγής και επιδότησης ενοικίου φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Ύστερα από αλληλογραφία μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων σας (αριθ. 415/15-4-2016 έγγραφο Υπ. Υποδομών, Μετ. & Δικτύων και αριθ. Δ.ΕΙΣΠΡ.Α 127519ΕΞ2016/6-6-2016 Υπ. Οικονομικών Γ.Γ. Δ.Ε.) δεν έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Επειδή η στεγαστική συνδρομή και η επιδότηση ενοικίου, χορηγούνται με σκοπό να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την αποκατάσταση των κτιρίων των δικαιούχων που έχουν πληγεί από θεομηνίες (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.)

Επειδή, οι μεγάλες ανάγκες που προκύπτουν από θεομηνίες λειτουργούν προσθετικά μετά από 6 χρόνια ανθρωπιστικής κρίσης και επιδεινώνουν τα προβλήματα των ασθενέστερων συμπολιτών μας.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

–     Πώς σκοπεύουν να επιλύσουν το θέμα της υποχρέωσης προσκόμισης αποδεικτικού φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη χορήγηση δωρεάν κρατικής αρωγής και επιδότησης ενοικίου ή φιλοξενίας για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων από θεομηνίες ;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Θεοπεφτάτου Αφροδίτη

________________________________________

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Βουλευτής Κεφαλληνίας & Ιθάκης του ΣΥΡΙΖΑ

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.7.2016