“Για δες ποιος μιλάει”: Μια απάντηση της ΠΙΝ στη ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ σχετικά με τα απορρίμματα

Είναι πολύ βολικό, αλήθεια, να ξεχνάει η ΝΟΔΕ Κέρκυρας ότι τις υπογραφές δικών της στελεχών, σε Δήμο και Περιφέρεια, έχει το έργο του ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, το οποίο εμείς, από τους πρώτους μήνες ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε αποστείλει στη δικαιοσύνη.

Είναι πολύ βολικό επίσης να μην θυμάται η ΝΟΔΕ Κέρκυρας, τις υποσχέσεις και τις φρούδες ελπίδες που έδωσαν τα δικά της στελέχη, σε Δήμο και Περιφέρεια, στους κάτοικους σε Μέση Κέρκυρα και Λευκίμμη, για καλύτερη λειτουργία του ΧΥΤΑ, την οποία, φευ, δεν είδαμε ποτέ.

Είναι αυτή τούτη η χρόνια αναλγησία έναντι των κατοίκων, που οδήγησε στην αίσθηση αδικίας, την απαξίωση του θεσμού της αυτοδιοίκησης και την έλλειψη εμπιστοσύνης.

Είναι επίσης πολύ βολική η αμνησία της ΝΟΔΕ Κέρκυρας στα όσα, και τα δικά της κυβερνητικά και αυτοδιοικητικά στελέχη  έπραξαν, στέλνοντας δέκα διμοιρίες ΜΑΤ ενάντια στη Λευκίμμη, τέτοιες μέρες πριν από 8 χρόνια.

Εμείς, ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν θα πράξουμε ανάλογα. Αντιθέτως, συνεχίζουμε να επιμένουμε σταθερά στον εξαντλητικό διάλογο με την τοπική κοινωνία, την οποία σεβόμαστε πλήρως, κατανοούμε τις αγωνίες και τους φόβους της, μετά από όλα αυτά τα χρόνια κοροϊδίας και αδιαφορίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη την Κυριακή, παρουσία και εκπροσώπων των πολιτών της Μέσης Κέρκυρας, στην οποία για πρώτη φορά δόθηκαν σαφείς δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις για τη σύνταξη οδικού χάρτη με την υποχρέωση αναζήτησης νέας χωροθέτησης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

Η ανάθεση της μελέτης για αναζήτηση νέας χωροθέτησης στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς και ο σχεδιασμός Ολοκληρωμένης Χωρικής Ανάπτυξης της περιοχής μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, είναι δύο σημαντικά στοιχεία, τα οποία ελπίζουμε οι κάτοικοι να εκτιμήσουν και να αποδεχθούν, ενθυμούμενοι και τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με τις παρεμβάσεις καταστολής.

Το μόνο θετικό από την ανακοίνωση της τοπικής ΝΟΔΕ είναι ότι πλέον δικαιούμεθα να προσδοκούμε  διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και σε άλλα φλέγοντα τοπικά προβλήματα, όπως για τις ιδιωτικοποιήσεις αεροδρομίων και δημοσίων εκτάσεων φυσικού κάλλους (Ερημίτης, Ίσσος), την κατάσταση στη δημόσια υγεία, την απουσία χωροταξικού σχεδιασμού και χρήσεων γης με ευθύνη των προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών στα Ιόνια Νησιά, κλπ.

Εδώ είμαστε και θα περιμένουμε.

Ελπίζοντας ότι η ΝΟΔΕ Κέρκυρας της ΝΔ δεν έσπασε επιλεκτικά της σιωπή της μόνο και μόνο για να ασχοληθεί με τα σκουπίδια…

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.6.2016