H δολοφονία της Τζο Κοξ δεν είναι «αρκετή» για να ανατρέψει οριστικά το Brexit

Στο μεταξύ, ο Τζορτζ Σόρος, ο δισεκατομμυριούχος ο οποίος στοιχημάτισε έναντι της στερλίνας το 1992, είπε ότι η ψήφος για έξοδο θα δρομολογούσε μια μεγαλύτερη υποτίμηση στο νόμισμα της Βρετανίας και θα προκαλούσε αναταραχή μεγαλύτερη από την πτώση της «Μαύρης Τετάρτης», όταν ο πρωθυπουργός αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμισμα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισµό Συναλλαγµατικών Ισοτιµιών (ERM).

Η δραστηριότητα των δύο πλευρών, υπέρ ή κατά της παραμονής, ανεστάλη για τρεις μέρες μετά από τη δολοφονία της Τζο Κοξ,  ένθερμης υποστηρίκτριας της παραμονής στην Ε.Ε..

Η κάλπη θα δείξει την αλήθεια διότι από δημοσκοπήσεις…

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ORB στην εφημερίδα Daily Telegraph, υπέρ της παραμονής τάσσεται το 53% των Βρετανών, (ποσοστό ενισχυμένο κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση), ενώ το 46% τάσσεται κατά (πτώση 3 μονάδων σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση).

Δημοσκόπηση του οργανισμού κοινωνικής έρευνας NatCen δείχνει ότι το «ναι» στην παραμονή βρίσκεται στο 53% ενώ υπέρ του Brexit τάσσεται το 47%.

Αντίθετα, μια σφυγμομέτρηση που έγινε στο διαδίκτυο από την εταιρεία YouGov για λογαριασμό της εφημερίδας Times έδειξε ότι το 44% τάσσεται υπέρ του Brexit, ενώ το 42% υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.. Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε το Σαββατοκύριακο μετά τη δολοφονία της Κοξ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.6.2016