21ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς Αφιερωμένο στο Φώτη Αλέπορο

Η εορταστική πρώτη ημέρα έκλεισε με την εξαίρετη παρουσία της Χορωδίας & Μαντολινάτας Αργοστολίου υπό την δ/νση του μαέστρου κ. Σπύρου Θεοτοκάτου.

Το Σάββατο 11/6 οι φιλοξενούμενες χορωδίες μας χάρισαν άλλη μια μαγική βραδιά. Εμφανίστηκαν οι: Χορωδία Μουσικού Ομίλου Στυλίδας, δ/νση : Δημήτρης Κοντογιάννης, Μικτή Χορωδία Δήμου Μεγαρέων, δ/νση: Μαριλία Ηλία & η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας, δ/νση:  Σταύρος Σολωμός

Την Κυριακή 12/6 ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ, με ένα δυναμικό φινάλε, από τις χορωδίες  της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ, την Γυναικεία Χορωδία Αργοστολίου, δ/νση : Άγγελος Μουρελάτος & την Μικτή Χορωδία & Μαντολινάτα Λειβαθούς, δ/νση : Β. Καλογεράς.

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε:

– Την οικογένεια του Φώτη Αλέπορου την σύζυγό του κ. Μαίρη και την κόρη του Πηνελόπη όπου με ιδιαίτερο ενθουσιασμό αποδέχθηκαν την πρότασή μας, ο Φώτης Αλέπορος να είναι το τιμώμενο πρόσωπο του φετινού Φεστιβάλ και ευγενώς προσέφεραν τις ανθοδέσμες που παραδόθηκαν επί σκηνής στις χορωδίες.

– Τον Διδάκτορα Ιστορίας της Λογοτεχνίας κ. Ηλία Τουμασάτο όπου μας παρουσίασε ένα όμορφο και κατατοπιστικό οπτικοακουστικό υλικό για τη ζωή και το έργο του τιμώμενου μαέστρου και συνθέτη.

– Τον εκπαιδευτικό κ. Γεράσιμο Σωτ. Γαλανό για την παραχώρηση του σημαντικού υλικού για τον Φώτη Αλέπορο από το προσωπικό του αρχείο, που χρησιμοποιήθηκε και για την φωτογραφική έκθεση που υπήρχε στο φουαγιέ του θεάτρου το τριήμερο των εκδηλώσεων.

– Τον Δ/ντή και μαέστρο της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Αγαθάγγελο Γεωργακάτο που και από μακριά που βρισκόταν προσέφερε την πολύτιμη βοήθειά του στην οργάνωση αυτού του τριημέρου.

– Την κ. Μαρία Τερέζα Ντε Ροζάριο για την επιμέλειά της αφίσας του 21ου  Χορωδιακού Φεστιβάλ, αλλά και για τον σχεδιασμό του λογότυπου του Φεστιβάλ που θα μας συνοδεύει στο χρόνο.

– Το ανθοπωλείο Φίλλιπου Μποσώνη για τον στολισμό της σκηνής.

– Τους εργαζόμενους της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και ιδιαίτερα την κ. Ερασμία Μουστάκη για την επιτυχή παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος.

– Όλους όσους παρευρέθηκαν στην αίθουσα του Κέφαλου και παρακολούθησαν το Φεστιβάλ.

– Τα ΜΜΕ που κάλυψαν το τριήμερο ώστε να καταγράφεται και να γίνεται γνωστό μέσα από τις ιστοσελίδες τους το Φεστιβάλ.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο χρόνο στο 22ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς που θα το αφιερώσουμε στον επίσης συμπατριώτη μας μαέστρο και συνθέτη Διονύση Αποστολάτο!

Από το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε.ΔΗ.Κ.Ε

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 14.6.2016