Η πόρτα της Περιφέρειας είναι κλειστή για τον Πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, δηλώνει ο Περιφερειάρχης

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων έκανε ειδική αναφορά και στο ναυτικό οχυρό του Αγίου Στεφάνου, το οποίο όπως είπε, «μεταφέρεται σε άλλο τυφλό σημείο, την ώρα που στην Αλβανία αναπτύσσεται ένας περίεργος εθνικισμός ενώ  στις απέναντι ακτές λειτουργεί και Τουρκική ναυτική βάση . «Το ναυτικό οχυρό της περιοχής  έχει διαχρονικά κυρίαρχο ρόλο στα στενά  σε μια περιοχή που εξακολουθεί να έχει προβλήματα», είπε ο Θ. Γαλιατσάτος και πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εθνικιστές και δεν στηρίζουμε τέτοιες λογικές αλλά θα πρέπει να τα  λάβουμε όλα υπόψιν μας».

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων επίσης υπογράμμισε ότι «η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο εάν ο κόσμος συσπειρωθεί γύρω από την  προστασία της δημόσιας περιουσίας  και πρότεινε την δημιουργία ενός συλλογικού κινήματος των φορέων της Κέρκυρας που θα σταθεί απέναντι στις πολιτικές καταπάτησης και ξεπουλήματος της δημόσιας γης».

«Η περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα είναι δίπλα σας χωρίς ταλάντευση μέχρι τέλος», κατέληξε ο Θ. Γαλιατσάτος, «βοηθώντας  με νομικά ή πολιτικά μέσα  και στοχεύοντας στη δημιουργία μιας συλλογικής κινηματικής δράσης  που θα δώσει μια ηχηρή απάντηση σε όσους επιχειρούν να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία».

Στην εκδήλωση του συλλόγου «Ερημίτης Πλους»  παρευρέθηκαν επίσης εκ μ έρους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας Ν. Πανδή, οι αντιπεριφερειάρχες Γ. Φοντάνας και Δ. Στραβοράβδης και  οι περιφερειακοί σύμβουλοι  Γιάννης Κουλούρης, Σπυριδούλα Αγγουράκη και Μαρίνα Μοσχάτ.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 13.6.2016