Η αλήθεια για την υπό αδειοδότηση Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας “Θεραπεία” στην Κέρκυρα

2. Την 13η/5/2016 κλιμάκιο ελέγχου της αρμόδιας υπηρεσίας της ΠΙΝ μετέβη στον χώρο της μονάδας για να διαπιστώσει το αληθές ή όχι καταγγελιών, ότι λειτουργεί χωρίς να έχει αδειοδοτηθεί νομίμως. Το κλιμάκιο εμποδίστηκε να ολοκληρώσει τον έλεγχο και η υπόθεση της παρεμποδισθείσης αυτής αυτοψίας εστάλη από την αρμόδια υπηρεσία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας.

3.Η εταιρεία “ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΑΕ” επέλεξε, όπως φαίνεται, αντί της επιμέλειας για την σύνταξη και κατάθεση ενός πλήρους και σύμφωνου με τις κείμενες διατάξεις φακέλου, την συνεχή αποστολή εξωδίκων και την κατάθεση μηνύσεων εναντίον υπαλλήλων, μελών της Επιτροπής Καταλληλότητας και πολιτικών προσώπων.

4. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και η αρμόδια Επιτροπή θα πράξουν ότι είναι απαραίτητο για την άμεση αδειοδότηση της Μονάδας στον βαθμό που πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις και παράλληλα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την εξασφάλιση της παροχής περίθαλψης στους πολίτες της Κέρκυρας, από κατάλληλες και αδειοδοτημένες προς τούτο μονάδες νοσηλείας.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.6.2016