Η Καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη αναγορεύθηκε σήμερα Επίτιμη Διδάκτορας

Η Καθηγήτρια Λούκα Τ. Κατσέλη ΣΗΜΕΡΑ αναγορεύθηκε σήμερα Επίτιμη Διδάκτορας της Σχολής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στις 12:00 στην Αίθουσα Τελετών μετά από πρόταση του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών.

Το έργο και την προσωπικότητα της τιμωμένης παρουσίασε ο Κοσμήτορας, Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Δημήτριος Γ. Σκούρας και ακολούθησε η αναγόρευση τής κ. Λ. Κατσέλη σε Επίτιμη Διδάκτορα και η περιένδυσή της από την Πρύτανη. Η τιμωμένη παρέθεσε ομιλία, με θέμα: «Αποτελεσματικότητα Οικονομικής Πολιτικής: Διδάγματα από την Ελληνική Κρίση», ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική από την «Ορχήστρα Δωματίου Πατρών».

AΞΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ

ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Στην πλούσια επαγγελματική καριέρα της ΕΧΕΙ διατελέσει γενική διευθύντρια του ΚΕΠΕ, διευθύντρια του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ στο Παρίσι, ενώ συμμετείχε σε διεθνή συμβούλια προσωπικοτήτων, όπως το Συμβούλιο Αναπτυξιακής Πολιτικής του ΟΗΕ και το Συμβούλιο Σοφών για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης.

ΣΤΗΝ σύντομη θητεία της στα δύο υπουργεία, άφησε πίσω της έργο που τώρα αναγνωρίζεται.

Ίδρυσε το Παρατηρητήριο Τιμών για τα φάρμακα, το οποίο ανατιμολόγησε τα φάρμακα, οδήγησε σε σημαντικές μειώσεις τιμών και μείωσε τη φαρμακευτική δαπάνη κατά ένα δισεκατομμύριο. Πολεμήθηκε, τότε, άγρια από τους θιγόμενους με προβλέψεις για ελλείψεις φαρμάκων, που όμως ποτέ δεν παρουσιάστηκαν. Έφτιαξε έναν πρωτοποριακό νόμο για κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα σήμερα πάνω από 500 τέτοιες επιχειρήσεις να λειτουργούν στη χώρα μας.

Πρότυπο διαχείρισης «κόκκινων δανείων» ο όνομά της έχει συνδεθεί με τον νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οχι μονο.

ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΛΜΗΣΕ και είπε ΟΧΙ στο άρθρο 37. και διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

«Είναι θέμα αρχής» είχε πει χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι η ίδια ως υπουργός Εργασίας κατάφερε να διαφυλάξει τις συμβάσεις εργασίας και ότι η εμπειρία της στη θέση αυτή της επιτρέπει να γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.

Με το άρθρο αυτό, ΔΗΛΩΝΕ ΤΟ 20011 δημιουργούμε «επικίνδυνο εργασιακό γεγονός» τόνισε η κυρία Κατσέλη, προέβλεψε «γενικευμένη, απότομη και ανεξέλεγκτη μείωση μισθών για πάνω από 1 εκατ. εργαζομένους», γεγονός που θα στερήσει πολλά δισεκατομμύρια από την ελληνική οικονομία και θα βαθύνει ακόμη περισσότερο την ύφεση, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσει καθόλου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας ή στην καταπολέμηση της ανεργίας.

δεν μπορώ να συναινέσω στην αποδόμηση θεσμών που διασφαλίζουν εργασιακά δικαιώματα και είναι πυλώνες της Δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.!

Αντιπαράθεση ΚΑΙ με τον Γ. Παπακωνσταντίνου

Η «σιδηρά κυρία» της κοινωνικής Τραπεζικής στο τιμόνι του ομίλου της Εθνικής

ΓΙΑ έναν άλλο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ρόλο συνολικά στο τραπεζικό σύστημα της χώρας μας

Αναγνωρίζεται το έργο της

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΝΕΑ !!!!ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ!!ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ!!!!ΤΟΥ 2016

Η δύναμη των πολλών στην πράξη!

‪#‎crowdfunding ‪#‎act4greece

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ κ. ΛΟΥΚΑΣ ΚΑΤΣΕΛΗ,

ΠΟΥ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ («act4Greece»)Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

EΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η Ένωση Τραπεζών έχει αποκτήσει μια αξιόπιστη φωνή.

Η ΛΟΥΚΑ Τ. ΚΑΤΣΕΛΗ Πρόεδρος της Εθνικής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών αναβάθμισε θεσμικά τον ρόλο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Στην τραπεζική αγορά ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ

«Αν δεν αναδιαρθρωθεί η παραγωγική βάση της χώρας, αν δεν δημιουργηθούν εγχώρια προστιθέμενη αξία και νέος πλούτος, αν δεν αυξηθούν η παραγωγικότητα και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, ακόμα και αν μας χαριστεί όλο το χρέος, είμαστε καταδικασμένοι»,

Η ΛΟΥΚΑ ΚΑΤΣΕΛΗ Πιστεύει με φανατισμό στον αναπτυξιακό και κοινωνικό ρόλο του τραπεζικού συστήματος και τώρα έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει τις ιδέες της…

Η μεγάλη της φιλοδοξία είναι να γίνει ξανά η Εθνική η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα, αλλά, συγχρόνως, και πρότυπο εταιρικής διακυβέρνησης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 11.6.2016, Φίλιππος Μαλλίας