Να μην υποβαθμιστούν οι μονάδες Υγείας σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη

Προσωρινές λύσεις λόγω …μνημονίου

Προσωρινές λύσεις «μέσα στο δεδομένο πλαίσιο» του μνημονίου σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Αναφέρθηκε στην τοποθέτηση 1.000 επικουρικών γιατρών, δηλαδή συμβασιούχων, και σε 985 προσλήψεις λοιπού προσωπικού για όλη τη χώρα όταν οι ελλείψεις υπολογίζονται σε πάνω από 20.000 θέσεις.

Ειδικότερα για την Κεφαλονιά ανέφερε πως θα καλυφθούν τις επόμενες μέρες εφτά θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού και ότι σχεδιάζεται η πρόσληψη τριών θέσεων λοιπού προσωπικού και τέσσερις θέσεις γιατρών. Ανέφερε πως το υπουργείο σκοπεύει να ανοιχτούν τρία κρεβάτια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με την κάλυψη εφτά θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και τριών γιατρών, ενώ για τις μετακινήσεις προσωπικού επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν.

Νίκος Καραθανασόπουλος: Λόγια του αέρα

Για λόγια του αέρα που τα παίρνει ο άνεμος έκανε λόγο ο Νίκος Καραθανασόπουλος, λέγοντας πως ο υπουργός απέφυγε να απαντήσει συγκεκριμένα αν θα επανέλθει η οργανικότητα του Νοσοκομείου Ληξουρίου στην προ του 2012 κατάσταση και για το αν θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν νοσοκομεία.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει μπαλώματα και πως η αιτία για την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό είναι τα μνημόνια που προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό προσλήψεων για κάθε συνταξιοδότηση. Ανέφερε πως στο Νοσοκομείο Ληξουρίου το 2009 έγιναν 40 συνταξιοδοτήσεις νοσηλευτών και γιατρών και πως το 2015 από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου πέρασαν 17.000 ασθενείς εκ των οποίων 599 νοσηλεύτηκαν για περισσότερες από τρεις μέρες. Ανέφερε ακόμα πως η Κλινική Ψυχικής Υγείας έμεινε με τέσσερις εργαζόμενους από 10 που είχε το 2011.

http://www.902.gr/eidisi/voyli/99486/na-min-ypovathmistoyn-oi-monades-ygeias-se-kefalonia-kai-ithaki-video

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.6.2016