ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ: Για τα καταστήματα Σάμης και τον Σύλλογο

-Και ενώ γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τους συμπολίτες μας και στη Σάμη να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους προς το Κράτος, κάποιοι  άλλοι θέλουν να ξαναγράψουν την  πραγματικότητα αλλιώς.

Αυτό που ζητάει η μεσαία επιχείρηση της Σάμης στην τουριστική περίοδο είναι μια μικρή παράταση απέναντι στο νόμο και σε αυτούς που τον εφαρμόζουν ώστε το ηθικό να ανατείλει μέσα από την αναγκαιότητα της επιβίωσης.

Τα παλιά αμαρτήματα των κυβερνήσεων της υποτέλειας που επί σαράντα πέντε χρόνια δημιούργησαν ένα πελατειακό κράτος, φαίνονται σήμερα τόσο προφανή όσο και προκλητικά.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμης πήρε στα χέρια του την υπόθεση για την αναγκαιότητα λειτουργίας  των καταστημάτων εστίασης της παραλιακής ζώνης  Σάμης και μάλιστα στην μέση της  τουριστικής  περιόδου, θέλοντας με τον τρόπο αυτόν να δώσει λύση.

Η λύση αυτή στηρίζεται σε μια σειρά  νόμων οι οποίοι σχετίζονται με την παραχώρηση ιδιαίτερου δικαιώματος  χρήσης χώρου εντός χερσαίας ζώνης λιμένα και καθιστούν παράνομες τις ήδη υπάρχουσες κατασκευές.

Μέσα σε αυτά τα συγκεκριμένα πλαίσια,  ή θα πρέπει να πατάξουμε το “παλιό” ή θα πρέπει να αποδεχτούμε ότι το “νέο” δεν είναι τόσο ικανό. Το δεύτερο όμως δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Πέρα από την Εμπορική αξιοποίηση του λιμανιού της Σάμης,

υπάρχουν και οι άνθρωποι της Σάμης.

Πέρα από το έννομο και ηθικό, υπάρχει και το δίκαιο του

νόμου που καταργεί το νόμο στην πράξη.

Καλούμε την Κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση σεβόμενη την κινηματική

ιστορία της και όχι να τοποθετεί ανθρώπους που η ιστορία τους και μόνο

δημιουργεί σκέψεις και ερωτηματικά για τις κινήσεις τους.

Ας σκεφτούμε ότι στη Δίκη της Νυρεμβέργης οι ναζιστές απολογούμενοι, ανέφεραν ότι διαταγές εκτελούσαν όταν, αφαιρούσαν ανθρώπινες ζωές και στερούσαν την αξιοπρέπεια από ανθρώπους.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειές του Εμπορικού Συλλόγου Σάμης, και τις κινητοποιήσεις των  Σαμικών,  αλλά και κάθε αγωνιστική διάθεση που καταργεί κάθε πελατειακό νόμο που κρατά σε ομηρία έντιμους ανθρώπους.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 8.6.2016