Οχτώ παραλίες της Κεφαλλονιάς σε αναμονή έγκρισης δημοπράτησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος

οι οποίες βρίσκονται σε περιοχές NATURA  ή κάποιες είναι περιοχές ωοτοκίας των καρέτα-καρέτα.  Κάθε χρόνο ο Δήμος Κεφαλονιάς αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα και λύση δεν μπορεί να βρεθεί έγκαιρα ώστε να ξέρουν και οι επαγγελματίες αν θα δημοπρατηθεί ή όχι η παραλία που τους ενδιαφέρει.  Πρόκειται για 18 θέσεις αυτο απασχόλησης αλλά και δημιουργια εποχικών θέσεων εργασιάς, δεν είναι και λίγες!

Εφέτος όμως η καθυστέρηση του Δήμου να στείλει στο Υπουργείο την  απαιτούμενη «χαρτούρα»  φαίνεται να έχει συνέπειες. Αυτές οι παραλίες  ή όσες από αυτές πάρουν τελικά έγκριση , δεν θα δημοπρατηθούν από το Δήμο Κεφαλονιάς επειδή καθυστέρησε να στείλει τα δικαιολογητικά και τις ενστάσεις του . Ετσι όσες παραλίες δεν μπήκαν στη λίστα για δημοπράτηση έως σήμερα 31/5/2016, θα δημοπρατηθούν από την Κτηματική υπηρεσία και ο Δήμος θα χάσει τα έσοδα.  Το ταμείο του Δήμου θα έχει μια  απώλεια εσόδων που μπορεί να φθάσει  έως  80.000 ευρώ (με τις περσινές τιμές) αν εγκριθούν όλες οι παραλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος.

Πάντως το θέμα των ανωτέρω οχτώ παραλιών Natura θα θίξει στον αν. υπουργό ΥΠΕΚΑ ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας στην αυριανή τους συνάντηση που έχει ως βασικό θέμα τη λειτουργία της παραλίας του Μύρτου.

Kefaloniapress