Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ (ΝΔ) ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Μόνιμοι, αορίστου χρόνου, αορίστου με δικαστικές αποφάσεις, 8μηνα, 5μηνα, συμβασιούχοι με αντίτιμο,  με επαγγελματική δαπάνη,  σε εργολάβους,  με συμβάσεις έργου, « εθελοντές» , αδήλωτοι, ανασφάλιστοι, απλήρωτοι κ.λπ. Δηλαδή, δουλεύουν πλάι πλάι εργαζόμενοι με τα ίδια προβλήματα, το ίδιο άγχος για την καθημερινότητα και την επιβίωση, αλλά με διαφορετικούς μισθούς, με καθόλου μισθούς και με την αγωνία για τον αν θα έχουν αύριο δουλειά. Παράλληλα, λόγω της έλλειψης προσωπικού  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή η εντατικοποίηση της δουλειάς, η καταστρατήγηση του πενθήμερου, η αύξηση πολλές φορές του ωραρίου, επιβαρύνοντας την υγεία τους, η κατακόρυφη αύξηση της μαύρης – ανασφάλιστης και απλήρωτης εργασίας κ.λ.π..

Επιπλέον η Δημοτική Αρχή με την συνενοχή και την ουσιαστική σύμπλευση και των υπολοίπων πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων, για μια ακόμη χρονιά αποφάσισε να αναθέσει σε εργολάβο που θα αναδειχθεί από διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη, την πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την λειτουργία της Μελισσάνης, της Δρογκαράτης, και της παραλίας του Μύρτου. Η απόφαση αυτή  έχει σαν αποτέλεσμα την πλήρη εμπορευματοποίηση των σπηλαίων και παραλιών  και την περαιτέρω υποβάθμιση των όποιων δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι πλέον δεν θα συνδέονται με  εργασιακή σχέση με τον Δήμο Κεφαλονιάς, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αποκορύφωση αυτής της άθλιας αντεργατικής πολιτικής που πιστά εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή υλοποιώντας τις κατευθύνσεις Ε.Ε – κεφαλαίου και αστικών κυβερνήσεων ήταν η απαράδεκτη στάση της στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε να συζητηθεί ως προ ημερήσιας διάταξης το θέμα του εργαζόμενου του Δήμου Κεφαλονιάς, ο οποίος είχε απασχοληθεί επί πέντε μήνες στην Δ.Ε. Σάμης το 2015  παραμένοντας αδήλωτος, ανασφάλιστος και απλήρωτος ως σήμερα.

Η Δημοτική Αρχή σε μια επίδειξη αυταρχισμού και καταστολής αρνήθηκε να του δώσει τον λόγο για να εκθέσει το πρόβλημα του τόσο στον ίδιο τον εργαζόμενο που παρευρίσκονταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, λέγοντας ότι αυτό δεν προβλέπεται από την διαδικασία του Δ.Σ.!!!!!!

Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι η πολιτική Ε.Ε.-κυβέρνησης-τοπικής διοίκησης θυσιάζει και τσακίζει τα στοιχειώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων για να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους τους εργαζόμενους, άνεργους, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για τον ρόλο της Δημοτικής Αρχής και της συμπολιτευόμενης «αντιπολίτευσης» συνολικά, ως φερέγγυων συνεργατών της κυβερνητικής πολιτικής που τσακίζουν όλοι μαζί τους εργαζόμενους. Για αυτό είναι ανάγκη τώρα οι εργαζόμενοι να αντισταθούν, να οργανωθούν και να βάλουν σε προτεραιότητα την διεκδίκηση των δικών τους σύγχρονων λαϊκών αναγκών, να σφυρηλατήσουν την λαϊκή συμμαχία που θα ανοίξει τον δρόμο για γενικότερες φιλολαϊκές λύσεις στα πλαίσια μιας άλλης λαϊκής οικονομίας και εξουσίας.

Αργοστόλι 22 Μάη 2016

Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλλονιάς

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.5.2016