Ένας μήνας χωρίς τον Γεράσιμο Αρσένη, τον ασυμβίβαστο και μεγάλο πολιτικό

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ Μεγάλος και Ασυμβίβαστος Πολιτικός!

Ο Ανθρωπος των ρήξεων,ο Κεφαλονίτης πολιτικός που σφράγισε με την παρουσία του την εποχή της Μεταπολίτευσης και άφησε σημαντικό έργο σε όποιον τομέα ευθύνης κατά καιρούς ανέλαβε .

Αγαπούσε το νησί μας καθώς και όλα τα Επτάνησα. Το απέδειξε όχι Μονο με λόγια αλλά με πολλά αξιόλογα έργα που σηματοδότησαν την αλλαγή στα νησιά μας.

Με μεγάλη αγάπη για την Κεφαλονιά, οραματίστηκε την ίδρυση τμημάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ως παραγόντων πνευματικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάτασης της νήσου.Δεν σταμάτησε ποτέ να μεριμνά σαν στοργικός πατέρας για την πορεία του παιδιού του, δηλαδή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ακόμα και τα τελευταία χρόνια που η βιωσιμότητα του Ιδρύματος κινδύνευσε επανειλημμένα και απειλητικά.

ΑΛΗΘΕΙΑ Πόσο διαφορετικὴ θὰ ἦταν σήμερα ἡ Πατρίδα μας, ἂν οἱ, τότε, ἐκλέκτορες τοῦ ΠΑΣΟΚ δὲν εἶχαν πέσῃ θύματα τοῦ ἐκβιασμοῦ τῶν “καθαρῶν λύσεων”.

Θυμᾶμαι Εντονα τὸ Κεφαλλονίτικο ἀνέκδοτο μὲ τὸ ὁποῖο ὁ ἐκλειπὼν, μὲ περισσή ἀξιοπρέπεια καὶ μὲ χαρακτηριστικὸ χιοῦμορ, ἀντιμετώπισε τὴν …μὴ …ἐκλογή του ποὺ τέλειωνε μὲ τὸ… “χάσαμε Γεράσιμε!”… Ἡ ἱστορία τοῦ ἔδωσε μιὰ πολὺ σκληρὴ καὶ ευρυτατη ἐπέκταση “Χάσαμε Ἕλληνες!”

ΜΑΣ ΑΦΗΣΕ βαρια παρακαταθήκη το έργο του να μας εμπνέει.

ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΘΗΣΕΣ ΚΑΛΑ ΓΕΡΑΣΙΜΕ 

Φίλιππος Μαλλίας

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.5.2016