ΠΙΝ: Η Ευρώπη στην Περιοχή μου

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in my Region 2016» περιλαμβάνει Εκδηλώσεις Προβολής των έργων (υπό τον τίτλο «Open EU Project Days»), Κυνήγι Θησαυρού, Διαγωνισμό Φωτογραφίας, και Blogging Campaign.

Στο πλαίσιο αυτό, στην Κέρκυρα προγραμματίζονται οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Εκδηλώσεις Προβολής έργων   (Open E.U. Project days)

Από τις 22 έως τις 24 Μαΐου 2016, θα είναι ανοιχτοί στο κοινό 2 πολιτιστικοί χώροι:

–           Το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης Κέρκυρας (Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου) όπου, μέσω του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, χρηματοδοτήθηκε η Επανέκθεση της Ιαπωνικής πτέρυγας, στις 22 και στις 24 Μαΐου από 9.30π.μ. έως 14.30μ.μ.  Ειδικότερα, την Κυριακή η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό και θα πραγματοποιηθεί οργανωμένη ξενάγηση από τη Διευθύντρια του Μουσείου κ. Ζερνιώτη στις 12.00μ.  Την Τρίτη 24 Μαΐου το Μουσείο θα επισκεφθούν, κυρίως,  δημοτικά σχολεία της Κέρκυρας τα οποία θα έλθουν σε επαφή με τους χώρους της συλλογής, του Μουσείου γενικότερα και θα ενημερωθούν για τα οφέλη που προκύπτουν για την καθημερινότητά τους από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

–           Η Εθνική Πινακοθήκη- παράρτημα Κέρκυρας (κτίριο Καστελλίνο-Κάτω Κορακιάνα), όπου, στο πλαίσιο του Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2007-2013, υλοποιήθηκε το έργο «Πόλη-Ύπαιθροςς –Θάλασσα-Διαδρομές Τέχνης και Φιλοξενίας στο νησί της Κέρκυρας» με διαδραστικές εφαρμογές και ακουστική περιήγηση.

–           Στον ίδιο χώρο θα γίνει παρουσίαση και του έργου «Κτίσματα, Πολιτισμός και Περιβάλλον σε Εικονικό κόσμο» που υλοποίησε το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και παρουσιάζει με εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας και 3D τα σημαντικότερα κτίρια και σημεία όλων των νησιών της Περιφέρειας.

–           Η εκδήλωση στην Εθνική Πινακοθήκη παράρτημα Κέρκυρας θα γίνει στις 22 Μαΐου για το ευρύ κοινό ενώ τη Δευτέρα 23 Μαΐου θα υπάρξουν οργανωμένες επισκέψεις σχολείων (9.30π.μ.-14.30μ.μ.)

Κυνήγι Θησαυρού

Ταυτόχρονα με τις εκδηλώσεις προβολής συγχρηματοδοτούμενων έργων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει παιχνίδι «Κυνήγι θησαυρού» στο οποίο οι πολίτες μπορούν να συμμετάσχουν βρίσκοντας κρυμμένα στοιχεία και απαντώντας σε ένα διαδικτυακό κουίζ.

Στην Ελλάδα το στοιχείο για το κυνήγι θησαυρού βρίσκεται σε 6 σημεία σε διαφορετικές πόλεις και περιφέρειες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν ένα ταξίδι σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μετέχει στο Κυνήγι του Θησαυρού με ένα στοιχείο κρυμμένο στους χώρους του Μουσείου Ασιατικής τέχνης (Παλαιά Ανάκτορα) τα οποίο μπορούν να αναζητήσουν οι επισκέπτες του και να μετάσχουν στο κουίζ του παιγνιδιού.

Σε όλους τους επισκέπτες των 2 παραπάνω πολιτιστικών χώρων θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό και αναμνηστικά δώρα.

Όλες οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται πανευρωπαϊκά έχουν αναρτηθεί στο χάρτη της Inforegio: http://ec.europa.eu/regional_policy/el/policy/communication/inform-network/map/

Την ευθύνη για την οργάνωση των εκδηλώσεων έχει η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ιονίων Νήσων (τηλ. 26613 60033, e-maiL: ionia@mou.gr) σε συνεργασία με το περιφερειακό γραφείο Εurope Direct.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.5.2016