Αστυνομικά Νέα ΠΙΝ

αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, στην Ζάκυνθο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

•           Την σύλληψη επίσης την Παρασκευή  13.05.2016, το βράδυ στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, ενός 22χρονου ημεδαπού, για κατοχή μικροποσότητα κάνναβης

•           Την σύλληψη το Σαββάτο (14.05.2016) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κέρκυρας, 45χρονου καθώς όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια τροχονομικού ελέγχου  οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης.

Οι συλληφθέντες των παραπάνω περιπτώσεων οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου  στην Κέρκυρα

Με την κατηγορία της κλοπής χρημάτων με την μέθοδο της απασχόλησης βαρύνεται μια 59χρονη ημεδαπή στην δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας.

Αναλυτικότερα  η δράση της, όπως αυτή διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα,   αφορά την αφαίρεση του πορτοφολιού ενός 74χρονου υπηκόου Μ. Βρετανίας, το πρωί της τρίτης 10.05.2016, το οποίο περιείχε  χρηματικό ποσό καθώς και προσωπικά έγγραφα

Η  δικογραφία διαβιβάσθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, προκειμένου να παραβρεθεί στο 32Ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.P.A.), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αναγνωστάκης αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς για το καθημερινό έργο που επιτελούν, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τις δράσεις εξωστρέφειας που επιχειρήθηκαν και υλοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ο θεσμός του Αστυνομικού της γειτονιάς, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών και τα Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας σε αεροδρόμια της χώρας.

Κατά την σύντομη παραμονή του στο νησί, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ζακύνθου, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, Αστυνομικό Διευθυντή Τριαντάφυλλο Πανώριο και λοιπά στελέχη.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το αεροδρόμιο της Ζακύνθου καθώς και τα Αστυνομικά Τμήματα Λαγανά και Αλυκών, συνομίλησε με τους υπηρετούντες αστυνομικούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, εν όψει της τουριστικής περιόδου, με ικανό προσωπικό, προκειμένου να υποστηριχθεί και να υλοποιηθεί το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο στο νησί.

Eστάλησαν στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.5.2016