ΠΑΜΕ: ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο!

Στο Ληξούρι μεταφέρθηκε το κέντρο δράσης της 48ωρης απεργίας στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη σήμερα Σάββατο 7 του Μάη. Ο λαός της σεισμόπληκτης Παλικής συμπορεύτηκε με τα ταξικά σωματεία και τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποιώντας, μετά από χρόνια, μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στο παλιό Δημαρχείο και έκανε δυναμική πορεία προς το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο. Μαζικά συμμετείχαν στην απεργία μια σειρά κομβικοί εργασιακοί χώροι της πόλης. Το γεγονός είναι πως δόθηκε μια ακόμη απάντηση ενάντια στα βάρβαρα κυβερνητικά μέτρα σφαγής του ασφαλιστικού και προώθησης νέας φοροληστείας, στην προσπάθεια να πιαστεί ο λαός μας στον ύπνο. Η φωνή αγωνίας και απόφασης για σύγκρουση με την πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ για κλείσιμο του Μαντζαβινάτειου και αποψίλωση όλων των κρατικών δομών υγείας του Νομού από μόνιμο προσωπικό, που εκφράστηκε στη συγκέντρωση, ήταν κοινή από εργάτες, υπάλληλους, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γιατρούς και υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου. Είναι η ίδια πολιτική που χτυπά κάθε μέτρο πρόνοιας για τους σεισμόπληκτους, που τους εγκαταλείπει στη μοίρα τους, που καλλιεργεί το διαχωρισμό σε «παλιούς» και «νέους», που καλλιεργεί το βρώμικο έδαφος του κοινωνικού αυτοματισμού ενάντια στους «προνομιούχους» Παλικισιάνους και τα παιδιά τους που δήθεν ζουν, μορφώνονται, και νοσηλεύονται σε συνθήκες καλύτερες από άλλες περιοχές!!! Η συγκέντρωση όλου του Νομού στο Ληξούρι απέδειξε πως η βρωμιά αυτή δεν περνά και ότι η ενιαία αντιλαϊκή επίθεση σε ασφάλιση – πρόνοια – παιδεία – υγεία – εργασιακά – φορολογικό – σεισμόπληκτους αντιμετωπίζεται με ενιαία ταξική δράση/

Ο αγώνας κορυφώνεται αύριο με ολοήμερη δράση!

Εμπνεόμαστε από την 1 Μάη που τιμούμε αύριο ΚΥΡΙΑΚΗ 8/5, τα 130 χρόνια από Σικάγο, από το Μάη του ’36, τους 200 της Καισαριανής, όλους τους μάρτυρες της τάξης μας για να δώσουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη ενάντια στο έγκλημα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στη νέα φοροκαταιγίδα! Αξίζουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του σήμερα, την επέλαση του κεφαλαίου για την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά του, από τη σκοπιά ενός κόσμους χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς πολέμους, ανεργία, φτώχεια, προσφυγιά.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση τιμής της 1ης Μάη στο ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ την ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΗ στις 10πμ, έξω από το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ. (Για την Ιθάκη 10 πμ στην Κεντρική Πλατεία στο Βαθύ).

Καλούμε αγρότες και ΕΒΕ να συναντηθούμε στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής στο ΕΚΚΙ.

Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν όλη μέρα, με επαγρύπνηση για τις εξελίξεις. Στο πλαίσιο αυτό αύριο Κυριακή 8/5 στις 9 μμ καλούμε το λαό των νησιών μας στην εκδήλωση – προβολή του ντοκιμαντέρ «Ludlow, οι Έλληνες στους πολέμους του Άνθρακα» που θα γίνει έξω από τη Περιφέρεια (πρώην Νομαρχία) στο Αργοστόλι από το ΕΚΚΙ.

Ληξούρι 7/5/2016

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 7.5.2016