Σωματείο εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποφάσισε να φέρει στη βουλή για ψήφιση το νομοσχέδιο-λαιμητόμο για την Κοινωνική Ασφάλιση μέσα στο Σαββατοκύριακο 7-8 Μάη.

Φοβάται την οργή του λαού για αυτό θέλει να αιφνιδιάσει, να σπείρει την απογοήτευση, να δώσει το μήνυμα ότι άλλος δρόμος δεν υπάρχει από το να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας, αφού το πλήγμα που φέρνουν σε συντάξεις, υγεία, πρόνοια δεν αφήνει κανέναν ανέγγιχτο.

Χτυπούν το κλάδο μας περισσότερο από ποτέ. Κανείς εργαζόμενος σε φροντιστήριο ή άλλο χώρο ιδιωτικής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα νέος που σήμερα υποφέρει από τις εργασιακές σχέσεις – λάστιχο και τους μισθούς πείνας, δεν θα συγκεντρώσει ποτέ 6.000 μέρες ασφάλισης. Κανείς δεν θα επιζήσει με 380 ευρώ εθνική σύνταξη. Κανείς δεν θα μείνει σε δουλειά μέχρι τα 67 χρόνια.

Κανείς δεν θα επιβιώσει από τη τη νέα φορολογία.

Αυτή η αντεργατική βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Ούτε αυτά τα μέτρα θα είναι τελευταία

Οι ανταγωνισμοί τους, οι διαφωνίες τους, ακόμη και οι συμμαχίες τους έχουν στόχο πώς να φέρουν την οικονομία στα μέτρα τους,στα μέτρα που υπαγορεύουν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ,για την θωράκιση,της κερδοφορίας τους και της ανταγωνιστικότητάς τους. Μακριά από τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Την ίδια στιγμή οι δυνατότητες που δημιούργησε η επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο στην παραγωγή μπορούν να επιτρέψουν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας. Για τον πλούτο ξηλώνονται όλες οι κατακτήσεις στα εργατικά δικαιώματα και ετοιμάζονται εργασιακές συνθήκες, χωρίς συμβάσεις εργασίας, με ακανόνιστα ωράρια, με προγράμματα μαθητείας και στα φροντιστήρια, με χαμηλότερους μισθούς (Τα μεγάλα φροντιστήρια στην Αθήνα ζήτησαν αμοιβές 3-5 ευρώ στους εργαζόμενους καθηγητές), με ελάχιστους διορισμούς στη μέση εκπαίδευση, με στέρηση βασικών δικαιωμάτων σε υγεία και παιδεία.

Και θα συνεχίζουν όσο εμείς δεν τους σταματάμε.

Θέλει να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας στα χέρια μας.

Τίποτα δε μας χαρίστηκε από καμιά κυβέρνηση, από κανέναν εργοδότη.

Όλες τις κατακτήσεις μας τις αποσπάσαμε με σκληρούς ταξικούς αγώνες και σύγκρουση! Μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει για τους εργαζόμενους.

Η δύναμη των σωματείων μας, της οργάνωσής μας είναι αστείρευτη.

Θυμίζουμε ότι η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης αποφάσισε την πραγματοποιήση εκλογών την Κυριακή 12 Ιούνη 2016

Να μην περάσουν οι εκβιασμοί και η τρομοκρατία.

Όλοι στην Απεργία και στις Απεργιακές Συγκεντρώσεις του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ..

Όλοι στους δρόμους!

Στοιχεία επικοινωνίας siekef.ith@gmail.com 

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.5.2016