Εργατικό Κέντρο Κεφαλλονιάς – Ιθάκης:Τα σχέδια κυβέρνησης – εφοπλιστών δεν θα περάσουν

δύο βασικών εταιρών που δρουν στο νησί έγιναν το πρωί ένα από και ένα προς Κεφαλονιά, η παρέμβαση του ΕΚΚΙ έδειξε ότι υπάρχει στήριξη στην απεργία τόσο από τη μεγάλη μερίδα του επιβατικού κοινού όσο και από τα πληρώματα. Είναι σημαντικό ότι οι ίδιοι οι ναυτεργάτες στο λιμάνι του Πόρου κατήγγειλαν τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης –  εταιριών, στάθηκαν στο πλευρό μας και δήλωσαν ότι δεν θα πραγματοποιήσουν κανένα δρομολόγιο στη συνέχεια.

Συνεχίζουμε πιο δυνατά στο απεργιακό μας πρόγραμμα

Σάββατο 7 Μάη, 10. 30 πμ στο Ληξούρι!

Κυριακή 8 Μάη, 10.00 πμ στο ΕΚΚΙ!

Είναι κοινά τα αιτήματα με τους ναυτεργάτες:

1.         Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο λαιμητόμος για το ασφαλιστικό.

2.         Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Αύξηση όλων των συντάξεων με αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων, της 13ης και της 14ης σύνταξης. Αποκατάσταση των παροχών στα επίπεδα  του 2009.

3.         Ναυτολόγηση μέσω ΓΕΝΕ με ΣΣΕ και ασφάλιση στο ΝΑΤ στα  ελληνόκτητα πλοία, ανανέωση των ΣΣΕ για όλους τους ναυτεργάτες.

4.         Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος. Να βαρύνονται το κράτος και οι εφοπλιστές.

5.         Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.

6.         Να πληρώσουν το κράτος και οι εφοπλιστές για τα ελλείμματα στο ΝΑΤ – ΚΕΑΝ. Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών.

7.         Να καταργηθούν οι αυξήσεις των εισφορών των εργαζομένων που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Αύξηση των εφοπλιστικών εισφορών και της κρατικής χρηματοδότησης.

8.         Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα  Υγείας – Πρόνοιας. Να χρηματοδοτείται πλήρως και αποκλειστικά από το κράτος. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους  δουλειάς.

9.         Αποκλειστικά – Δημόσια – Σύγχρονη – Δωρεάν Ναυτική εκπαίδευση.

Αργοστόλι 6/5/2016

Η Διοίκηση του ΕΚΚΙ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.5.2016