Nέα από την ΠΙΝ

και των πολιτιστικών ανταλλαγών ενώ ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε τον Ελβετό Πρέσβη για τη διημερίδα προβολής των τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκάδα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 23&24 Απριλίου 2016, παρουσία παραγωγών από όλα τα Ιόνια Νησιά, και τον προσκάλεσε να παραβρεθεί.

Ο Πρέσβης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Προξένου και τόνισε ότι βρίσκεται στη διάθεση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για ανάπτυξη συνεργασιών.

Ο Δ. Μπιάγκης νέος Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Νέο Γραμματέα εξέλεξε σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά την παραίτηση του κ. Χ. Μαρκουτσά από τη θέση.

Αρχικά, μετά από σύσκεψη των μελών των παρατάξεων της μειοψηφίας, υποψήφιος για τη θέση αναδείχθηκε με 8 ψήφους ο Δημήτρης Μπιάγκης, περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Μεγάλο Ιόνιο».

Στη συνέχεια στήθηκε κάλπη προκειμένου τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να ψηφίσουν για την εκλογή του νέου Γραμματέα.

Ψήφισαν 29 περιφερειακοί σύμβουλοι και ο κ. Μπιάγκης έλαβε 27 ψήφους υπέρ ενώ βρέθηκαν και 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Μετά τη διαδικασία, που ακολουθήθηκε όπως ορίζεται από τη νομοθεσία, και την ψηφοφορία, νέος Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων είναι ο κ. Δημήτρης Μπιάγκης.

735.000€ για έργα στα Διαπόντια Νησιά από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την έγκριση διάθεσης πίστωσης του έργου «Διαμορφώσεις, συντηρήσεις, αποκαταστάσεις κοινοχρήστων χώρων, οδικού δικτύου και κτιρίων Διαποντίων Νήσων(Οθωνοί, Ερείκουσα, Μαθράκι)», υπέγραψε χθες (15/4/2016) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 735.000 ευρώ και περιλαμβάνει:

1/ Συντήρηση οδικού δικτύου και ολοκλήρωση διαμόρφωσης παραλιακής ζώνης οικισμού Άμμου Οθωνών με προϋπολογισμό 480.000€.

2/ Δρόμος Πόρτο – Φύκι Ερείκουσας: Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης και πεζοδρομίων – ηλεκτροφωτισμός, προϋπολογισμού 147.048€.

3/ Ανάπλαση Αθλητικού Κέντρου Μαθρακίου και διαμόρφωση υπαίθριου χώρου για διοργάνωση εκδηλώσεων με προϋπολογισμό 27.952€.

4/ Συντήρηση οδικού δικτύου Μαθρακίου, με προϋπολογισμό 80.000€.

Τελικός δικαιούχος ορίζεται ο Δήμος Κέρκυρας και υπόλογος διαχειριστής το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων. Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με Κ.Ε. 2013ΕΠ52200003.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.4.2016