Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς Ιθάκης: Για τους σεισμούς της Κεφαλλονιάς/ Ευθύνες και υποχρεώσεις

•           Τις  εγκληματικές ευθύνες  της τοπικής ηγεσίας  της Ν.Δ. και της ηγετικής ομάδας του Δήμου Κεφαλονιάς, που συμβούλευσαν ή και απαίτησαν από τους συντονιστές της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας να καταψηφίσουν την συγκεκριμένη τροπολογία.

•           Ότι η ηγεσία της Ν.Δ αδυνατεί ακόμη και τώρα να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των προβλημάτων της Παλικής. Και έχει τεράστιες ευθύνες,   αφού ως κυβέρνηση ‘’έτρεξε’’ μελέτες  καταφανώς προβληματικές και δεν φρόντισε να προβλέψει στο ΠΔΕ του 2015 και να κωδικοποιήσει τα χρήματα των αποκαταστάσεων των ζημιών .

•           Τη δεινή θέση που βρίσκεται το κόμμα της Ν.Δ  από τις αποκαλύψεις για την έκταση της διαπλοκής (λίστες Λαγκάρντ-Μπόργιανς κ.λ.π) που βρίσκονται μπλεγμένα κορυφαία στελέχη της, και που επιβεβαιώνει για μια άλλη φορά το αμαρτωλό τρίγωνο των διαπλεκομένων πολιτικών- μεγαλοκαναλαρχών –εργολάβων.

Βεβαίως τα προβλήματα παραμένουν πολλά και προφανώς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από τους ρυθμούς  αντιμετώπισης τους. Υπάρχουν δυστοκίες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και γενικότερες αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού.

Αγωνιζόμαστε μαζί με την βουλευτή  και με όλες μας τις δυνάμεις, σιωπηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες,  όλα αυτά να ξεπεραστούν και να τρέξουν πιο γρήγορα οι αποκαταστάσεις.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.4.2016