Δράσεις της ΠΙΝ για την Κέρκυρα

Το εν λόγω υποέργο εντάσσεται στο έργο «Συντήση οδικού δικτύου αρμοδιότητας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων» με ΚΕ 2014ΕΠ52200002 και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο ανάδοχος του έργου ανέλαβε τη δέσμευση αποπεράτωσης του έργου εντός 8 μηνών από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Συνεργασία του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας για τις αθλητικές υποδομές

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΠΣΚ Κέρκυρας Παναγιώτης Ποζίδης, ο Γ.Γ. Γιώργος Νάος και ο Ταμίας Κώστας Σουλάνης, προκειμένου να συζητήσουν μαζί του τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά ποδοσφαιρικά σωματεία στην Κέρκυρα, κυρίως στην έλλειψη συντήρησης υποδομών.

Οι εκπρόσωποι της ΕΠΣΚ ενημέρωσαν για την κατάθεση αιτημάτων για τις αθλητικές υποδομές στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή. Ζήτησαν τη συνδρομή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για σειρά παρεμβάσεων από τη δική του πλευρά, στο μέτρο των δυνατοτήτων της Περιφέρειας, σε γήπεδα της υπαίθρου του νησιού που παρουσιάζουν πολλά προβλήματα, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις δεν παρέχουν καν τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ομαλής διεξαγωγής των αγώνων.

Ειδικότερα, και σε γραπτό υπόμνημα που κατέθεσαν, ζήτησαν ενίσχυση από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για παρεμβάσεις στα γήπεδα ποδοσφαίρου με ιδιαίτερα σημαντικές και αναγκαίες να προτάσσονται οι ανάγκες των γηπέδων Κοντοκαλίου και Λευκίμμης καθώς και εργασίες στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΚ, το οποίο καλύπτει ανάγκες πολλών σωματείων της Κέρκυρας, για αποκατάσταση των βλαβών στις κερκίδες, αντικατάσταση των καθισμάτων και δημιουργία στεγάστρου προστασίας των θεατών.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ζήτησε από τους εκπροσώπους της ΕΠΣΚ να του καταθέσουν τις προτεραιότητες που έχουν για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις και δήλωσε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους για να αμβλυνθεί η ένταση του προβλήματος. Ενημέρωσε ότι ήδη για φέτος έχουν δοθεί 100.000 ευρώ σε αθλητικές υποδομές στην Κέρκυρα (γήπεδο Κορακιάνας και ΝΑΟΚ) και ζήτησε συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και ΕΠΣΚ ώστε να τίθενται ετησίως κάποιες προτεραιότητες.

Νέο ραντεβού μεταξύ των δύο πλευρών δόθηκε την ερχόμενη εβδομάδα, στην τελετή απονομής για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΚ από την ομάδα του «Αστέρα» Πετριτή, στην οποία θα παραβρεθεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 5.4.2016