Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου παραδοσιακών χορών Και Ιστορικής έρευνας

Παραμυθιάς .Δικαίωμα  συμμετοχής έχουν Έλληνες  κάτοικοι του εξωτερικού που ασχολούνται και δραστηριοποιούνε  όπως προαναφέραμε με το αντικείμενο του χορού και γενικά με ότι έχει σχέση με την παράδοση και την ιστορία.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΧΟΡΟΥ.

Τα μαθήματα του χορού θα παραδίδονται από έμπειρους χοροδιδασκάλους καθηγητές των Πανεπιστημιακών  σχολών ΤΕΕΦΑ αλλά και χοροδιδασκάλους που θητεύουν  χρόνια και ασχολούνται εμπεριστατωμένα με το αντικείμενο  .                Περιλαμβάνουν χορούς και τραγούδια από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνετε σε υπερπολυτελή αίθουσα κλιματιζόμενη  και η οποία διαθέτει όλα τα σύγχρονα όργανα τόσο για την παράδοση του μαθήματος όσο και για την άνετη και πολυτελή διαβίωση  αυτών που θα συμμετέχουν ..

ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου και σε προγραμματισμένο  χρόνο θα δίνονται διαλέξεις  από καθηγητές πανεπιστημίων  και ανθρώπους των γραμμάτων ,με θέματα, τον χορό την λαϊκή  παράδοση ,την Ιστορία .Προγραμματίζουμε  ένα από τα θέματα να προταθεί από του συμμετέχοντες όταν θα προσέλθουν στο σεμινάριο .Η πρόταση θα γίνει τη δεύτερη μέρα της παραμονής τους ώστε να υπάρχει ο ανάλογος χρόνος προετοιμασίας

ΔΙΑΒΙΩΣΗ-ΣΙΤΗΣΗ.

Η παραμονή  και η διαβίωση όσων θα συμμετάσχουν στα σεμινάρια  έχει προγραμματιστεί να είναι σε ξενοδοχεία  τεσσάρων και πέντε κλειδιών σε δίκλινα και κατά περίπτωση σε τρίκλινα δωμάτια. με όλες τις ανέσεις όπως πισίνες, κήπους  κ.λ.π. στην Πόλη της Παραμυθιάς. Περιλαμβάνει καθημερινά: Πρωινό, πλήρες μεσημεριανό και βραδινό φαγητό .Όλα τα μενού περιλαμβάνουν :Σαλάτες, τυριά ,ορεκτικά ,κυρίως πιάτο ,φρούτο, γλυκό. αναψυκτικά και κρασί. Στην διάρκεια της παραμονή σας έχουμε προγραμματίσει διάφορα κάθε φορά με διαφορετική ζωντανή  Ελληνική μουσική και χορό.!

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:

Οι μετακινήσεις από και προς την αίθουσα διδασκαλίας ,εκδρομές και όποιες δραστηριότητες απαιτούν  μετακινήσεις ,αυτές θ γίνονται  με σύγχρονα πούλμαν  .

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν περιηγήσεις  στα σημαντικά μνημεία της περιοχής όπως στο Ιστορικό Σούλι ..στο Ζάλογγο…. σε αρχαία ταφικά  μνημεία . .στο Νεκρομαντείο …στον Αχέροντα ..στην αρχαία  Δωδώνη.. σε ιστορικά ,λαογραφικά και αρχαιολογικά μουσεία αλλά και σε φυσικά αξιοθέατα της περιοχής όπως η γραφική Πάργα οι εκβολές του Αχέροντα  ο όρμος του Οδυσσέα  κα.! Η περιοχή φημίζετε για την πλούσια χλωρίδα και  πανίδα τα  σπάνια τοπία ομορφιάς και φυσικού κάλλους  τα προϊστορικά τα αρχαιοελληνικά  τα βυζαντινά και νεώτερα μνημεία της. Η πόλη της Παραμυθιάς είναι πόλη καταγωγής εθνικών ευεργετών ,ηρώων, ανθρώπων των γραμμάτων και των τεχνών. Είναι η πόλη καταγωγής δύο πρωθυπουργών  και δύο προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι η πόλη καταγωγής της γνωστής ανά τον κόσμο οικογένειας BOULGARI με τα περίφημα κοσμηματοπωλεία στη Ρώμη κι σε όλον τον κόσμο. Ακόμη είναι η πόλη που στην περίοδο της κατοχής πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος  από τις ομαδικές εκτελέσεις αθώων κατοίκων από Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και δικαίως κατατάχθηκε στις Μαρτυρικές πόλεις της Ελλάδας .

ΥΠΟΔΟΧΗ-ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ:

Τους συμμετέχοντες  στο σεμινάριο την ημέρα προσέλευσης τους θα τους υποδεχθούν  το Διοικητικό Συμβούλιο , ο διευθυντής του Ιστορικού αρχείου,  οι τοπικές αρχές , οι βουλευτές του νομού,  οι δάσκαλοι και οι καθηγητές ,οι αρχές της περιφέρειας, εκπρόσωποι της εκκλησίας ,εκπρόσωποι  συλλόγων και φορέων .Μετά την υποδοχή θα ψαλεί  Αγιασμός και θα παρατεθεί γεύμα .

Κατά την αποχώρηση θα απονεμηθούν  παρουσία των αρχών τα διπλώματα και οι βεβαιώσεις συμμετοχής ,το διδακτικό υλικό, και τα αναμνηστικά δώρα και κατόπιν θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με παραδοσιακή ορχήστρα αλλά και χορευτικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή  χορευτικών της περιοχής

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής  έχουν Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού (Άντρες και γυναίκες )  που κατά κανόνα δρατηριοπούντε στα αντικείμενα που προαναφέραμε και είναι υπεύθυνοι  και ενήλικες κατά την Ελληνική νομοθεσία .Να έχουν συμπληρώσει απαραιτήτως το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας .Άτομα μικρότερης ηλικίας δεν θα γίνονται δεκτά. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα πρέπει να αποστείλουν μαζί με το έντυπο συμμετοχής το οποίο επισυνάπτουμε και  βεβαίωση του φορέα στον οποίο λαμβάνον μέρος σαν χοροδιδάσκαλοι η ως χορευτές που θα αναφέρει ρητώς την ιδιότητα τους .Μπορούν επίσης να δηλώσουν συμμετοχή μεμονωμένα άτομα  που εργάζονται ως χοροδιδάσκαλοι σε διάφορους φορείς στη χώρα που διαμένουν  .Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι την 10ην Μαίου (δέκα Μάη) 2016.

ΠΟΣΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Το ποσό συμμετοχής είναι 640.00 Ευρώ.

Στην τιμή αυτή συμπεριλαμβάνονται. Τα ξενοδοχεία  τεσσάρων και πέντε αστέρων ,το φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό  ,βραδινό), οι μετακινήσεις με τα πούλμαν και η ασφαλιστική κάλυψη  μεταφοράς σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία, η είσοδος σε μουσεία , η είσοδος σε αρχαιολογικούς  χώρους, οι αμοιβές των δασκάλων χορού ,οι αμοιβές των καθηγητών ,οι είσοδοι σε πλαζ όπου απαιτείτε, μέρος από το κόστος του οπτικοακουστικού υλικού και του υλικού επιμόρφωσης.

Στην τιμή συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνονται  τα προσωπικά έξοδα και οι αγορές διαφόρων προσωπικών πραγμάτων .Τα έξοδα ιδιωτικής εξόδου όσων  επιθυμήσουν να έχουν  π.χ. ποτά ,τσιγάρα, φιλοδωρήματα, και ότι άλλο δεν αναφέρεται στην τιμή συμμετοχής .Επίσης δεν συμπεριλαμβάνονται στη διάρκεια του φαγητού σκληρά ποτά όπως ουίσκι κ.λ.π.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ :

Στο υπό διοργάνωση σεμινάριο –πρόγραμμα ο αριθμός των ενδιαφερομένων που επιθυμούν να συμμετέχουν  είναι πολύ  περιορισμένος και δεν θα ξεπερνάει σε καμιά περίπτωση  τα σαράντα οκτώ (48) άτομα από όλες τις χώρες του κόσμου. Ο λόγος που επιθυμούμε τόσο μικρό αριθμό εκπαιδευομένων από τους τρείς χιλιάδες και πλέον  ομογενειακούς φορείς  ανά τον κόσμο ,είναι η μεγαλύτερη και η καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και προσφορά γνώσης σε αυτούς που θα συμμετέχουν εις τρόπον ώστε επιστρέφοντας στις χώρες  που διαμένουν να μεταφέρουν τη φλόγα της παράδοσης και να την μεταλαμπαδεύσουν.

ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο πρέπει να υποβάλουν αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ιδρύματος το αργότερο μέχρι την ……………………………2016 ημέρα …………….Οι αιτήσεις θα εξεταστούν από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και η απάντηση θετική η αρνητική θα είναι ηλεκτρονική στην διεύθυνση από την οποία έχει αποσταλεί η αίτηση. Για να θεωρηθεί  έγκυρη η συμμετοχή από τη στιγμή που θα υπάρξει θετική απάντηση  πρέπει ο ενδιαφερόμενος  να καταβάλει στο τραπεζικό λογαριασμό του Ιδρύματος εντός  εικοσιτεσσάρων  ωρών πεντακόσια (500.00) ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί με την άφιξη του συμμετέχοντος. Σε περίπτωση μη καταβολής θα καλείτε ο αμέσως επόμενος στη σειρά. Όσοι  δηλώσουν συμμετοχή και δεν παρευρεθούν δεν έχουν κανένα δικαίωμα επιστροφής χρημάτων .Επίσης επιστροφή χρημάτων δεν θα γίνει ούτε σε αυτούς που θα έρθουν αργότερα η  θα αναχωρήσουν νωρίτερα.

ΔΙΑΦΟΡΑ:

Σε όσους θα επιλεγούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα τους αποσταλεί ενημερωτικό φυλλάδιο στο οποίο θα αναφέρετε  ο  τρόπος με τον οποίο  μπορούν να μεταβούν στο τόπο διεξαγωγής του προγράμματος .

Επίσης μπορείτε να λαμβάνετε κάθε πληροφορία για τους καθηγητές του χορού .τους πανεπιστημιακούς, τους ακριβείς χώρους επισκέψεων  και οποιαδήποτε πληροφορία  για οπουδήποτε θέμα σας απασχολήσει και για οποιαδήποτε απορία θέλετε να διευκρινίσετε. Άνθρωποι του Ιδρύματος θα σας απαντούν ηλεκτρονικά , πρόθυμα ,υπεύθυνα , και άμεσα .

Είμαστε στη διάθεση όλων των ενδιαφερομένων για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνηση ανά πάσα στιγμή.

Τυχόν προτάσεις από αυτούς που θα συμμετάσχουν συζητούνται για το εφικτό της υλοποίησης τους χωρίς όμως δέσμευση ..!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

46 200 ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Email.ilieth2016@gmail.com

Παραμυθιά  28-3-2016

ΠΛΗΡ.Τηλ 690 91031 90 – 694 4155 176.

Δ.Τσαρκοβίστας.Κ.Μπολοτσης

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ,4.4.2016