Η αλήθεια για την συμμετοχή της ΠΙΝ στην Τουριστικη έκθεση ΙΤΒ στη Γερμανία

Είναι γνωστή η διαδρομή του συγκεκριμένου Μέσου στην πορεία του χρόνου και το σε ποια πλευρά στάθηκε σε κάθε λαϊκό αγώνα, σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των μη προνομιούχων πολιτών. Όλοι γνωρίζουν ότι πρωτοστατεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, υποστηρίζοντας και προβάλλοντας τα αρπακτικά συμφέροντα, όπως στην περίπτωση του αεροδρομίου της Κέρκυρας ή στην περίπτωση του Ερημίτη.

Όλοι γνωρίζουν επίσης την… περίεργη αντίληψη βασικού στελέχους του συγκεκριμένου ΜΜΕ για τη διαχείριση του δημοσίου χρήματος, όπου ενώ υπερηφανεύεται ότι ταξιδεύει – κατά δήλωσή του – επί 20 χρόνια στις τουριστικές εκθέσεις, παραλείπει να συμπληρώσει ότι αυτό το έπραττε σπαταλώντας δημόσιο χρήμα.

Ας μάθουν λοιπόν, όσοι δεν το γνωρίζουν, ότι όπως προκύπτει από τα διατιθέμενα στοιχεία, το συγκεκριμένο στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού ταξίδεψε τα έτη 2010, 2011, 2012 σε Βρυξέλλες, Σόφια, Βερολίνο, Λονδίνο, Μιλάνο και Βιέννη και διέμενε σε πολυτελή ξενοδοχεία με χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών, ως αποκλειστικός και προνομιακός καλεσμένος των προηγούμενων Περιφερειακών Αρχών, ωσάν να μην υπήρχαν άλλα ΜΜΕ ή άλλοι δημοσιογράφοι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Γνωρίζοντας τα παραπάνω, δεν απορεί κανείς με την συμπεριφορά του μέσου και στελεχών του.

Τέτοιου είδους προνομιακή μεταχείριση η σημερινή Περιφερειακή Αρχή δεν εφάρμοσε, δεν εφαρμόζει και δεν πρόκειται να εφαρμόσει ποτέ, σε πείσμα των όσων προστάζουν όσοι κινήθηκαν στα όρια της διαπλοκής και της διαφύλαξης προσωπικών συμφερόντων.

Στην νυκτερινή εκπομπή όμως, της Δευτέρας 14/3 με τίτλο «Λόγος Αντίλογος» ο σταθμός Corfu TV και τα στελέχη του ξεπέρασαν κάθε όριο διατεταγμενης δημοσιογραφίας και παραπληροφόρησης, σε βάρος και πάλι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Επί τριάντα περίπου λεπτά της ώρας και σε διαδοχικές συνδέσεις με Ζάκυνθο, Ιθάκη και Κεφαλονιά προσπαθούσαν με επιμονή να χειραγωγήσουν τους συνομιλητές τους και δήμαρχους των νησιών αυτών και να τους αναγκάσουν έμμεσα ή άμεσα να κατηγορήσουν την ΠΙΝ, ιδιαίτερα για την πολιτική της στον τομέα της τουριστικής προβολής, πράγμα που προς τιμήν τους οι αγαπητοί δήμαρχοι δεν έπραξαν.

Αξίζει πραγματικά αυτή η εκπομπή να προβάλλεται σαν μάθημα στις σχολές δημοσιογραφίας με τίτλο «ο ευτελισμός της δημοσιογραφίας και του δημοσιογράφου, όταν η υπηρέτηση της αλήθειας γίνεται υπηρέτηση ανομολόγητων συμφερόντων».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων λυπάται γιατί αναγκάζεται να προβεί στη δημόσια αυτή καταγγελία και διακηρύσσει ταυτόχρονα τον απόλυτο σεβασμό της, στο δημοκρατικό ρόλου του Τύπου και των ΜΜΕ για την ενημέρωση, τη διαφάνεια και τον έλεγχο της εξουσίας όλων των βαθμίδων.

Τέλος η ΠΙΝ θα συνεχίσει να εργάζεται με συνέπεια λόγων και έργων για την προώθηση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος των νησιών μας, σε αγαστή συνεργασία με τους φορείς, την αυτοδιοίκηση και τους επαγγελματίες του τουρισμού, στη βάση του στρατηγικού σχεδιασμού που έχει αποδεχθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 16.3.2016