Με οργάνωση και πάλη απαντάμε στον αποχαρακτηρισμό του Νομού, ως σεισμόπληκτου

εγκατάλειψη όλων των σεισμόπληκτων, κάτι που τα κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ευθαρσώς. Η μερική άρση της επικινδυνότητας, οι σημειακές παρεμβάσεις, η μη ανταπόκριση στους σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς, το τέλμα σε μια σειρά έργα, η αβεβαιότητα για μέτρα όπως ο ΕΝΦΙΑ και η επιδότηση ενοικίου επιβεβαιώνουν έναν αντιλαϊκό δρόμο ανάπτυξης. Το δρόμο αυτό στηρίζουν όλες οι δυνάμεις αστικής διαχείρισης και οι αντιστοιχίες τους στην τοπική διοίκηση (Δήμο και Περιφέρεια).

Σήμερα ο σεισμόπληκτος λαός μας βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι: να αποδεχτεί τις προκλήσεις για «προνομιούχους», τον εξωραϊσμό, το «ρεαλισμό» του ότι δε γίνεται τίποτε, την επίθεση απέναντι στις δυνάμεις που οργανώνουν τη λαϊκή πάλη ή να ορθώσει ανάστημα και να παλέψει για όλα όσα δικαιούται: από το ασφαλιστικό και την πρόνοια μέχρι το δικαίωμα για κρατική ευθύνη στην ασφαλή κατοικία και στις ασφαλείς συνθήκες μόρφωσης των παιδιών του. Η επιτυχία της πρόσφατης γενικής απεργίας, η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας εργατών – αγροτών – μικρών επαγγελματιών, οι καθυστερήσεις μέτρων, δείχνουν ότι δεν έχουμε δοκιμάσει ακόμη της δύναμή μας και πρέπει να το κάνουμε. Να στείλουμε στον κάλαθο των αχρήστων τις προκλήσεις της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ και της βουλευτή περί «επέκτασης» των μέτρων και «επικήρυξης» όσων αγωνίζονται με το αιτιολογικό ότι διασύρουν τον τόπο!!!

Στο πλαίσιο αυτό η σύσκεψη επαναβεβαίωσε το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα Φορέων για τους σεισμόπληκτους και κατέληξε στις εξής δράσεις:

1.         Την Πέμπτη 10 Μάρτη και ώρα 6.30 μμ στο 2ο ΓΕΛ Αργοστολίου, στήριξη της πρωτοβουλίας της ΕΛΜΕ-ΚΙ για συντονισμό γονέων – εκπαιδευτικών – μαθητών – εργαζομένων με επίκεντρο το αίτημα για σύγχρονες –ασφαλής σχολικές και αθλητικές υποδομές.

2.         Την Τετάρτη 16 Μάρτη και ώρα 6.30 μμ Συνέντευξη Τύπου στο Αργοστόλι (στο Εργατικό Κέντρο).

3.         Στην επικείμενη 48ωρη γενική απεργία, που θα γίνει με την κατάθεση του αντιασφαλιστικού νόμου, στο Νομό να αναδειχθεί το τρίπτυχο: ασφαλιστικό – υγεία – σεισμόπληκτοι.

4.         Η πρώτη μέρα θα περιλαμβάνει συλλαλητήριο 10 πμ στο Αργοστόλι και ανάδειξη των προβλημάτων των νοσοκομείων του Νομού. Η δεύτερη μέρα θα περιλαμβάνει συλλαλητήριο στο Ληξούρι με ανάδειξη της άρσης του σεισμόπληκτου και της στήριξης του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου.

5.         Τέλος, συμφωνήθηκε η επικείμενη παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας να διευρυνθεί με παράσταση στο Υπουργείο Υποδομών και με απαίτηση να παραβρίσκεται η κρυπτόμενη βουλευτής του Νομού.

Ληξούρι 9/3/2016

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 9.3.2016