Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ(ΝΔ) ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ 0,85 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΗ

Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους.

Στο Δήμο Κεφαλονιάς παραμένουν ανείσπρακτα  τέλη από μεγαλοοφειλέτες, από τέλη λατομικών προϊόντων, ιχθυοτροφείων κ.α.,  ενώ  αποδίδονται  ψίχουλα  στον Δήμο Κεφαλονιάς ως  αντισταθμιστικά  από τις εταιρείες των αιολικών πάρκων. Την ίδια ώρα όμως η Δημοτική  Αρχή  και μόνο το τελευταίο τρίμηνο, προχωρά σε  607 κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς δημοτών ακόμα και για ποσά πχ   54,59   –   52,58   –   50,86ευρώ.

Επιδεικνύοντας ιδιαίτερο  ζήλο στην  φοροεπιδρομή  ενάντια στις φτωχές λαϊκές οικογένειες και τους μικρούς επαγγελματίες,  έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια στοιχεία που αφορούν το τελευταίο διάστημα:

1.Κατάσχεσε  τα μοναδικά ελάχιστα χρήματα που είχε στην τράπεζα δημότης  που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας  και τα χρειαζόταν για θεραπείες.

2.Κατάσχεσε ακόμα και 0,85 ευρώ ενώ  τα είχε ξανά κατασχέσει  από άλλη τράπεζα!!!

3.Κατάσχεσε χρήματα από δημότες που δεν είχαν καμιά οφειλή αλλά λόγο συνωνυμίας!!!

4.Κατάσχεσε προκλητικά επίσης  επιπλέον μικροποσά  πολιτών.

Από τα παραπάνω φαίνεται καθαρά ότι η Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς (ΝΔ) με την λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος με τα υψηλά δημοτικά τέλη και φόρους, αποδεικνύεται ως το μακρύ και πιο σκληρό χέρι του κράτους ,  ως λαγός της κυβερνητικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που καταρρακώνει ακόμη και κάθε ίχνος ανθρώπινης αξιοπρέπειας!!!

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταδικάζει και καταγγέλλει   με τον πιο έντονο τρόπο αυτήν την πολιτική ενάντια  στον λαό της Κεφαλονιάς και επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι ΕΕ- κυβέρνηση και Δημοτική Αρχή, δεν πρόκειται να σταματήσουν αν δεν τους σταματήσει η ενωμένη εργατική πάλη. Η λύση βρίσκεται στα  ίδια τα χέρια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της γενικότερα και  δεν είναι άλλη –ιδιαίτερα σήμερα- από την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, με ταξικό προσανατολισμό, που θα αντιπαλέψει και θα ανατρέψει αυτήν την πολιτική. Η οργανωμένη  και καλά προσανατολισμένη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών  αναγκών, συμβάλει σημαντικά στο να ανοίξει  ο  δρόμος σε μια  λαϊκή κοινωνική συμμαχία που η εξουσία της  θα επιδιώξει έναν  άλλο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας που θα υπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τα ευρύτερα συμφέροντα της  εργατικής τάξης και του λαού.

Αργοστόλι 3 Μάρτη 2016                     Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 3.3.2016