Συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στο ΕΚΚΙ

Είναι μέρα υπόσχεσης για νέους αγώνες των εργαζόμενων γυναικών του σήμερα! Για τις γυναίκες και τους άντρες εργαζόμενους είναι μέρα σκέψης και δράσης, γιατί δεν είναι ούτε το φύλο, ούτε το χρώμα, ούτε η φυλή που κάνουν τους ανθρώπους αντίπαλους!

159 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη, που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά με δικαιώματα, είμαστε αντιμέτωποι με μια λυσσαλέα επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στα δικαιώματά μας που κατακτήθηκαν με ποταμούς αίματος, όπως η Κοινωνική Ασφάλιση.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε εξέλιξη με χιλιάδες θύματα ξεριζωμένους πρόσφυγες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας καλούμε όλες τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, τις άνεργες και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους του Νομού, όλοι μαζί, μια γροθιά, να διαδηλώσουμε ενάντια στη βαρβαρότητα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, των μονοπωλίων που γεννά τους πολέμους, δημιουργώντας στρατιές ανθρώπινων ψυχών που περιπλανούνται μερόνυχτα, ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους και πνίγονται στο Αιγαίο στα χέρια των δουλεμπόρων.

Είναι η ίδια πολιτική που στις χώρες της ΕΕ μειώνει τα μεροκάματα, καταργεί τις ΣΣΕ, χτυπά το Ασφαλιστικό, δημιουργεί στρατιές ανέργων κι εξαθλιωμένων τμημάτων της εργατικής τάξης, μας γυρνά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Είναι η ίδια πολιτική που χωρίς να λογαριάζει ανθρώπινες ζωές, δε διστάζει να ισοπεδώσει χώρες ολόκληρες με βομβαρδισμούς, προκειμένου να διασφαλιστεί το καπιταλιστικό κέρδος και η καπιταλιστική ανάπτυξη.

Η απάντηση της λαϊκής αντεπίθεσης βρίσκεται στο δυνάμωμα  της κοινωνικής συμμαχίας ΠΑΜΕ, Ο.Γ.Ε, ΠΑΣΕΒΕ και της ταξικής αλληλεγγύης!

Όλοι στη συγκέντρωση-πικετοφορία την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 17.30 μμ, στο ΕΚΚΙ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΚΚΙ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΑΒΡΙΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ        ΖΙΑΝΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2.3.2016