Ως τέτοιες παρουσίασαν τη δημιουργία γεωβάσης με καταγραφή των υφιστάμενων, εν λειτουργία, καταστημάτων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Κέρκυρα (αλλά και ενδεχομένως κάτω από την «ομπρέλα» της ΠΙΝ σε όλα τα νησιά του Ιονίου). Με αυτό τον τρόπο, βάσει και μελέτης που έχει εκπονηθεί, θα μετρηθούν οι δράσεις και δραστηριότητες ανά περιοχή, θα καταγραφούν και θα υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία προς αξιοποίηση από τον εμπορικό κόσμο.
Ακόμη μια πρόταση αποτελεί η δημιουργία «Ανοικτού Εμπορικού Κέντρου», η διαχείριση του οποίου θα δεσμεύει από κοινού τις εμπορικές επιχειρήσεις που θα βρίσκονται εντός ορίων του. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει παροχές προς τους πελάτες – καταναλωτές, όπως παιδική χαρά για την απασχόληση των παιδιών όσο οι γονείς είναι απασχολημένοι με τις αναγκαίες αγορές, χώρους υγιεινής προς το κοινό κλπ.
Ζητούμενο είναι η χρηματοδότηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου, ενώ από πλευράς Περιφέρειας ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι όλες οι ιδέες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των Ιόνιων Νησιών είναι καλοδεχούμενες και ζήτησε από τους κ.κ. Μουζακίτη και Ταγκατίδη να καταθέσουν τις προτάσεις του έγκαιρα, ώστε να μπορέσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να τις μελετήσει και, πιθανόν, να λάβει μέρος στην υλοποίηση κάποιων από αυτές.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε επίσης το ενδιαφέρον του για την ενίσχυση και ενδυνάμωση της Ιονίου Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με την συμμετοχή επιχειρήσεων όλων των νησιών του Ιονίου.
Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.2.2016