Στο πλευρό των εργαζομένων ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Οι μεν χειριστές μηχανημάτων αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην ανανέωση των αδειών εργασίας τους και ζήτησαν τη συνδρομή του Περιφερειάρχη προκειμένου να υπάρξει πάταξη της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της ΠΙΝ, γεγονός που ο κ. Γαλιατσάτος δεσμεύτηκε ότι θα πράξει άμεσα.

Οι δε οδηγοί τουριστικών λεωφορείων ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τη στήριξή του στα εξαντλητικά ωράρια και τις συνθήκες εργασίας τους. Περιέγραψαν στον Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτο συνθήκες εργασίας που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, εξαντλητικά ωράρια που πολλές φορές φτάνουν τις 18 ώρες ημερησίως, την  καταπάτηση εργατικών δικαιωμάτων και ανυποχώρηση αντιμετώπιση από κάποιους από τους εργοδότες τους.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος τόνισε ότι φυσικά βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα προβλήματά τους στη συνάντηση που προγραμματίζει να κάνει, προκειμένου να συζητηθούν τρέχοντα ζητήματα της τουριστικής οικονομίας, με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας (AOCTA).

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.2.2016