Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία Αμερικής με αφορμή την ετήσια χοροεσπερίδα του «Πανκερκυραϊκού Συλλόγου Αμερικής» , που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, είχε την μεγάλη τιμή και χαρά , να φιλοξενήσει τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζο, στην Νέα Υόρκη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζου στην Νέα Υόρκη, η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία και ο Πρόεδρος της κ. Νικόλαος Μπάρδης, οργάνωσαν ένα πρόγραμμα επισκέψεων του Δημάρχου με σκοπό την προβολή του Πολιτισμού και του Τουρισμού του νησιού, αλλά και την δημιουργία νέων επαφών με επίσημους Θεσμικούς παράγοντες της πολιτείας της Νέας Υόρκης με τον Δήμο της Κέρκυρας.

Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης ο Δήμαρχος Κέρκυρας κ. Κώστας Νικολούζος συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Atlantic Bank & Προέδρο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Εμπορίου της Νέας Υόρκης Κα Νάνσυ Παπαϊωάννου, με  την Γενική Δ/ντρια του ΕΟΤ κ. Γρηγορία Καματερού, με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη κ. Γεώργιο Ηλιόπουλο, με τον Πρόεδρο της  Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα, με τον Αρχιεπίσκοπο «Γέρων» Αμερικής Δημήτριο, με τον Μητροπολίτη New Jersey κ.κ. Ευάγγελο, με την τοπική Βουλευτή Νέας Υόρκης κ. Αραβέλλα Σιμοτά και με την Διευθύντρια του Οργανισμού «Leadership100» κ. Πωλέτ Πούλος και βέβαια πραγματοποίησε συνάντηση με τους Προέδρους των Διαπόντιων Νησιών, όπου και συζητήθηκαν τα προβλήματα που τους απασχολούν.

Επίσης ο Δήμαρχος Κέρκυρας παρευρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα κ. Μιχάλη Ιγνατίου, όπου ήταν συνδιοργανωτής η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, έδωσε μια σειρά τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών συνεντεύξεων και συγκεκριμένα , στον Σταθμό «Hellas FM» με τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη, στον Σταθμό «GR» με τον Γιάννη Μάνεση, στον  Σταθμό Cosmos FM και στον Τηλεοπτικό Σταθμό «NEW Greek TV» , ενώ επισκέφτηκε  τα γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» και συναντήθηκε με Δημοσιογράφους.

Ο Πρόεδρος της Ιονίου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Αμερικής κ. Νίκος Μπάρδης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Κέρκυρας για την αποδοχή της πρόσκλησης, τόνισε ότι είναι ο πρώτος Δήμαρχος που εγκαινίασε μια νέα γέφυρα επικοινωνίας με τους ομογενείς Κερκυραίους αλλά το πιο σημαντικό έθεσε τις βάσεις για μια σειρά συνεργασιών, με τα σημαντικά ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν και ευχήθηκε να ακολουθήσουν και άλλοι επίσημοι τοπικοί φορείς, για το καλό του νησιού.

Ευχαρίστησε επίσης, τον Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκτάριο, για την αποστολή χαιρετισμού στο Λεύκωμα του Πανκερκυραϊκού, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη συνεργασία με την Μητρόπολη και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο και τον Πρύτανη του Ιονίου κ. Χρυσικόπουλο.

Εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα που ταλανίζουν το νησί, με κορυφαίο βέβαια το Νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς είναι μείζον θέμα για τους ομογενείς Κερκυραίους.

Ενημέρωσε τον Δήμαρχο Κέρκυρας, για τις δράσεις της Ιονίου Ομοσπονδίας , για το πλήθος των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία στην καρδιά της Νέας Υόρκης με στόχο πάντοτε την προβολή των Ιόνιων Νησιών και παρέδωσε επιστολή στήριξης της Ομοσπονδίας στην κούρσα για την διεκδίκηση της Κέρκυρας ως «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

Νέα Υόρκη 02/22/2016

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 23.2.2016