Ακτοπλοϊκή συγκοινωνία Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη

της Υγείας.

Καθίσταται πλέον σαφές πως η ανηθικότητα των οικονομικών συμφερόντων στο βωμό του κέρδους  θυσιάζουν με ευκολία τις ζωές των σκληρά φορολογούμενων πολιτών οι οποίοι ακόμη, ως άλλοι Θεσπιείς, επιμένουν να ζουν και να δημιουργούν στον τόπο τους.

Είναι, επιπλέον, σίγουρο πως η έλλειψη ικανών συγκοινωνιών αποτελεί στην κυριολεξία θέμα επιβίωσης για τα νησιά μας. Η Ιθάκη και η Κεφαλονιά δεν θα επιτρέψει να γίνονται οι πολίτες τους όμηροι κανενός. Επειδή τα συμφέροντα των «λίγων», οδήγησαν πάντα τους πολλούς να πληρώνουν το μάρμαρο δεν σημαίνει πως αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει επ’άπειρον.

Για τούτο δεν συζητούμε με βάση ασαφείς εξαγγελίες «τροποποιήσεις δρομολογίων», οι οποίες αδιευκρίνιστα και αόριστα μπορούν να μεταβάλλονται κατά το δοκούν για ένα μήνα, για δύο μήνες, για ένα χρόνο. Αλλά, απαιτούμε άμεση και ξεκάθαρη λύση με συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τις οποίες θα προκύπτουν νομικές ευθύνες, πριν αναλάβουμε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όμως, για να απαγκιστρωθούμε οριστικά από τα ισχυρά συμφέροντα οφείλουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις οικονομικές προϋποθέσεις, συνθήκες, στα νησιά μας οι οποίες θα «υποχρεώσουν» τα συμφέροντα να εναρμονιστούν με τις ανάγκες του τόπου. Αυτό απαιτεί την εκπόνηση προγραμμάτων και ανάλογων ενεργειών σε βάθος χρόνου πράγμα για το οποίο είστε συνυπεύθυνοι.

Με τιμή και εμπιστοσύνη

Ο.Μ. Ιθάκης και Ο.Μ. Σάμης

Για την κοινοποίηση                Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.2.2016