ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ-ΙΘΑΚΗΣ

και ΕΕ. Οι τελευταίες συζητήσεις στον «εθνικό διάλογο» περί πληρωμής διδάκτρων στα σχολεία και «άριστων» εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα προκύπτουν από κάποια κέντρα πιστοποίησης ανοίγει το δρόμο για να καταργηθούν οι μέχρι τώρα πίνακες ή για να ξεκινήσει έστω μια καινούρια διαδικασία μοριοδότησης, στην οποία η συγκέντρωση μορίων θα είναι προσωπική υπόθεση και η είσοδος στη δημόσια εκπαίδευση θα είναι προσωρινή και ανάλογα με τους όρους και τις οικονομικές δυνατότητες κάθε σχολικής μονάδας.

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα σχεδιασμένο έγκλημα, στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Διαλύουν ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης, καθώς η βασική αρχή του νέου ασφαλιστικού συστήματος θα στηρίζεται στο βασικό νόμο που ισχύει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, στην ιδιωτική Υγεία και στα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή στο δόγμα “όσα πληρώσεις τόσα θα πάρεις”, που σημαίνει μηδενικές παροχές και συντάξεις-ξεροκόμματα για τη συντριπτική πλειοψηφία, μέσα στους οποίους και πολλοί εκπαιδευτικοί, που σήμερα βρίσκονται στην ανεργία, που ψάχνουν ανάσες στα κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης, που αμείβονται με τους απαράδεκτους μισθούς των 586 και 511 ευρώ. Στην πραγματικότητα στο νέο σύστημα Ασφάλισης που προετοιμάζουν θα είναι καθορισμένα τα ποσά που θα πληρώνουμε, αλλά δε θα γνωρίζουμε τι συντάξεις και παροχές θα έχουμε. Αυτά αφορούν κυρίως τους νέους ανθρώπους, που μπαίνουν στην παραγωγή με τους πλέον χείριστους όρους, που θα ασφαλιστούν με το νέο σύστημα.

Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να “πείσουν” τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει το ασφαλιστικό σύστημα. Δεν κάνουμε πίσω από το αίτημα της ανάκτησης των απωλειών μας στα χρόνια της κρίσης, από την επιστροφή των αποθεματικών που λεηλατήθηκαν από το 1950 ως σήμερα. Έχουμε κάθε συμφέρον να αρνηθούμε το δρόμο που ενισχύει την κερδοφορία των μονοπωλίων, να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νέων μέτρων. Μονόδρομος για το λαό είναι να πληρώσει την κρίση το μεγάλο κεφάλαιο. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, η Ασφάλιση θεωρείται δυσβάστακτο βάρος που πρέπει να αποτινάξουν. Μια άλλη ισχυρή μερίδα του κεφαλαίου (έμποροι Υγείας, κλινικάρχες, ιδιωτικές ασφαλιστικές) τρίβει τα χέρια της. Τα στοιχεία κερδοφορίας των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών είναι αποκαλυπτικά, για την πολιτική κατεύθυνση κυβέρνησης-κεφαλαίου-ΕΕ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ήρθε να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι. Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει τα έργα και τις ημέρες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ούτε των άλλων κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ. Όλοι μαζί τα ψήφισαν, όλοι μαζί τα στήριξαν γιατί έχουν σαν προτεραιότητα τα συμφέροντα της καπιταλιστικής εργοδοσίας.

Ενίσχυσε την πάλη σου! Οργανώσου στο σωματείο σου!

Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται πως κανένας δε μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την επίθεση, καμιά ατομική στάση δε μπορεί να δώσει διέξοδο. Στον ολομέτωπο πόλεμο που μας έχουν κηρύξει, χρειάζεται οργανωμένη, συλλογική αγωνιστική απάντηση. Να οργανώσουμε το σωματείο μας. Να δυναμώσει η οργάνωση στους χώρους δουλειάς. Να ξεπεράσουμε τις ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ και της ΟΙΕΛΕ, που τα έχουν δώσει όλα στο μεγάλο κεφάλαιο και έχουν βάλει πλάτη στην εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων. Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής που ακολουθούν, αποθαρρύνει την οργάνωση των εργαζόμενων, οδηγεί στις μειωμένες απαιτήσεις. Τα γεγονότα στο 36 συνέδριο της ΟΙΕΛΕ είναι ξεκάθαρα. Η εργοδοτική πλειοψηφία και ο επικεφαλής της Κουρουτός (πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της γνωστής σε όλους ΓΣΕΕ, επικεφαλής του ΚΑΝΕΠ της Γ.Σ.Ε.Ε και εκ των υστέρων συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ) δεν δέχτηκαν τη συμμετοχή στο συνέδριο του σωματείου ιδιωτικής εκπαίδευσης Αττικής «Βύρωνας» και του σωματείου ιδιωτικής εκπαίδευσης Ηρακλείου «Γαλάτεια Καζαντζάκη», παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησαν τις αναγκαίες καταστατικές τροποποιήσεις. Όταν δεν υπήρχαν πλέον νομικά επιχειρήματα καθαρά αναφέρθηκε ότι στα σωματεία αυτά πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ και γιαυτό δεν εγγράφονται». Φαίνεται καθαρά ότι εργοδότες και εργοδοτικοί συνδικαλιστές φοβούνται την ταξική οργάνωση των εργαζομένων, την ανατροπή των συσχετισμών στα σωματεία και την άνοδο του ΠΑΜΕ.

•           4 ΦΛΕΒΑΡΗ! Όλοι μαζί στήνουμε το μεγάλο εργατικό λαϊκό μπλόκο στην επίθεση κυβέρνησης – ΕΕ – μονοπωλίων!

•           Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να μην τολμήσετε να το φέρετε στη Βουλή!

•           Να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία που καταλήστευσαν τα ταμεία, που τσακίζουν μισθούς και μεροκάματα, φέρνουν την ανεργία, ευθύνονται για την κρίση! Με τα μονοπώλια ή με το λαό! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει!

•           Κοινωνική ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

•           Δουλειά με δικαιώματα, ασφάλιση και αυξήσεις που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, συλλογικές συμβάσεις, δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία για μας και τα παιδιά μας! Δούλοι του 21ου δεν θα γίνουμε!

Μαζί με τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, τις γυναίκες, παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.

Η προσωρινή διοίκηση

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 1/2/16