Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης: Ένας χρόνος Αριστερά

-Μεγάλες προσδοκίες για άμεση, σχεδόν ακαριαία, μεταφορά στην μεταμνημονιακή εποχή και είσοδο σε μια περίοδο ευημερίας για όλους, προφανώς διαψεύστηκαν. Ωστόσο οι προσεγγίσεις και στοχεύσεις  μένουν ανοικτές και οι θεμελιώδεις αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ επαληθεύονται και δικαιώνονται. Ακρογωνιαία είναι η σταθερή θέση από το 2010, ότι αναγκαία προϋπόθεση για να αντιμετωπισθεί το Ελληνικό πρόγραμμα ήταν και είναι η δραστική απομείωση του χρέους, κάτι που αποτελεί πλέον κοινή παραδοχή, εντός και εκτός Ελλάδας, έστω και αν η Ν.Δ. τηρεί ακόμη σιωπή.

-Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ λειτούργησε ως “ντόμινο” στην υπόλοιπη Ευρώπη, κυρίως στις χώρες του Νότου που ασφυκτιούσαν μέσα στο αυστηρό πλαίσιο λιτότητας και πειθαρχίας που επιβάλει ο Βορράς με αιχμή την Γερμανία. Ο “γυάλινος πύργος” της λιτότητας που περιβάλει την Ευρώπη, ουσιαστικά ράγισε με την διαπραγμάτευση της Ελλάδας  με τους δανειστές, που ναι μεν είχαμε ένα άλλο Μνημόνιο, αλλά αναδείξαμε σε διεθνές ζήτημα, χτίσαμε μια μεγάλη συμμαχία αμφισβήτησης, και πυροδοτήσαμε πολιτικές εξελίξεις σε άλλες χώρες, όπως Πορτογαλία, Ισπανία, ενώ Γαλλία και  Ιταλία  εγκατέλειψαν την γερμανική καθοδήγηση.

-Στο εσωτερικό το χρεωκοπημένο πολιτικό-οικονομικό σύστημα, το λεγόμενο σύστημα διαπλοκής απέτυχε, και την άνοιξη του 2015 με την επιδίωξη ατυχήματος στην διαπραγμάτευση, και στο δημοψήφισμα με το μέτωπο του «Ναι», αλλά και το φθινόπωρο με την προσδοκία «να μην φτάσει στις γιορτές η κυβέρνηση», με αφορμή τα προαπαιτούμενα. Τα σχέδια τους για αριστερή παρένθεση θα τεθούν στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ο αγώνας για την κοινωνική αλλαγή της Πατρίδας μας, για την Κυβέρνηση της Αριστεράς συνεχίζεται.

Αργοστόλι Γενάρης 2016

Για την Ν.Ε. Κεφαλονιάς-Ιθάκης

Βασιλάτος Γεράσιμος συντονιστής

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.1.2016