Γ. Σκλαβούνος: H ΚΙΝΑ ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Και στις τρεις χώρες προώθησε Ένα κινεζικό σχέδιο αναπτυξιακής διασύνδεσης Ανατολής Δύσης. αλλά και της Ασίας με την Αφρική. Επί πλέον με την Σαουδική Αραβία υπέγραψε 14 συμφωνίες περιλαμβανομένης συμφωνίας για εργοστάσιο πυρηνικής ενεργείας, εγκαινίασε κοινό ερευνητικό κέντρο ενεργειακών ερευνών και ένα νέο διυλιστήριο πετρελαίου της κοινοπραξίας μεταξύ της ΣΑΟΥΔΙΚΉς Aramco και της Κινέζικης SINOPEC.

Mε την Περσία υπέγραψε 17 συμφωνίες, αποφασίστηκε η μετατροπή της Κινεζο-Ιρανικής συνεργασίας , σε στρατηγική συνεργασία. και κοινές προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα. Αύξηση των εμπορικών τους συναλλαγών κατά $ 600 δισ την επόμενη δεκαετία απο τα τα $500 δισ του 2014. Την στήριξη για την ενtαξη της Περσίας ως Πλήρους μέλους της Ασιατικής οικονομικής Συνεργασίας (S.C.O.) όπου σήμερα μετέχουν η Κίνα, η Ρωσία, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, το Τατζικιστάν διασφαλίζοντας έτσι την άμεση διασύνδεση κεντρικής Ασίας και Μέσης Ανατολής Συνεργασία σε ειρηνικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενέργεια παραδοσιακών και ανανεώσιμων πηγών, σιδηροδρομικές μεταφορές και λιμάνια… Αμφισβήτησαν την απαίτηση των ΗΠΑ για ηγεμονική πολιτική και δεσμεύτηκαν για στενότερη συνεργασία με σκοπό την αντιμετώπιση των ηγεμονικών προθέσεων των ΗΠΑ

Με την Αίγυπτο ο πρόεδρος της  Κίνας υπέγραψε 21 συμφωνίες. Συμφώνησε $ 1 δισ χρηματοδότηση για την κεντρική τράπεζα της  Αιγύπτου . Δάνειο 700.000000. στη Κρατικού ελέγχου Εθνική Τράπεζα της Αιγύπτου, Συμφώνησε την αύξηση των εταιρειών που δραστηριοποιoύνται στη ζώνη του Σουέζ από 32 σε 100 και τις επενδύσεις τους από $ 400.000 000, σε $ 2,5 δισ Δεσμεύτηκε επίσης μεταξύ άλλων για 15 μεγάλα έργα σε μεταφορές ηλεκτροπαραγωγή, υποδομές..

Στον κόσμο και στο συσχετισμό δύναμης που αλλάζει δραματικά εμείς πάμε….. Λεβέντικα….

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 24.1.2016