ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ & ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ Π.Σ.Ι.Ν.

υποχρεούσασταν, να εγγράψετε ως θέμα αυτό της  ανάθεσης προκαταρκτικής μελέτης στο  Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών για τη διάβρωση και σμίκρυνση παραλιών της Επτανήσου με τάση εξαφάνισής τους, με πρώτες στη λίστα τις  κοσμοπολίτικες παραλίες  Δασιάς και Ύψου Κέρκυρας !

Εσείς αγρόν αγοράζατε και αγρούς αγοράζετε !

Μεσολάβησαν 5 συνεδριάσεις και αρνηθήκατε να το εγγράψετε.

Κατά συνέπεια μας το οφείλετε να το εγγράψετε και μάλιστα σε σειρά πρώτη.

Όπως αποδεικνύεται και από τις φωτογραφίες που θα συμπεριλαμβάνονται στην εισήγηση, λόγω της ετήσιας διάβρωσής των παραλιών   από τα κύματα και της ραγδαίας σμίκρυνσής του πλάτους τους, το θερινό (όχι το χειμέριο) κύμα έχει φθάσει μέχρι τους φοίνικες ή τα ελαιόδενδρα.

Η περιοχή έχει 30.000 κρεββάτια.

Επιβάλλονται άμεσα ενέργειες για τη διάσωσή τους, ως εργαλεία προσέλκυσης τουριστών αλλά και για οικολογικούς λόγους.

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να μεταφερθεί άμμος και να γίνουν προστατευτικές βυθίσεις μικρών βράχων, όπως έκανε η Δημαρχία Κάρρα.

Η προκαταρκτική μελέτη θα αναδείξει τα αίτια και τις ενδεικνυόμενες ενέργειες.

Χρονικό όριο σύνταξης  και παράδοσης της προμελέτης θα πρέπει να είναι τρείς μήνες από την ανάθεσή της.

Το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών έχει εξειδικευθεί σε αυτά τα θέματα.

(Εκτός και εάν η προμελέτη μπορεί να συνταχθεί άμεσα από τους μηχανικούς της Περιφέρειας ή από τους 72 μηχανικούς του Δήμου Κερκυραίων).

Ακολουθεί η εισήγηση του θέματος από το στέλεχός μας κ.Γιάννη Βραδή.

2. Ως εκ τούτου ζητάμε την εγγραφή και συζήτηση και του επίκαιρου  θέματος που δικαιούμαστε για τη συνεδρίαση της  30ης Γενάρη 2015 και αυτό είναι για τη διατήρηση των  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΩΝ των Επτανήσων  :

α) Οι ενέργειες της κυβέρνησης και των Μνημονιακών Κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσουν τα Γραφεία Κτηματολογίου των Νήσων Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου  και να τα μεταφέρουν  στα Γιάννενα και στη Πάτρα.

Η πράξη αυτή θα είναι ένα ακόμη κτύπημα στις (ούτως ή άλλως ανύπαρκτες) νησιωτικές πολιτικές και στην οικονομία των Νησιών μας και φυσικά το  τελευταίο στάδιο πριν και τη τελική διάλυση τα η Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

β) Νομοθετική Τροποποίηση από τη  Βουλή: 1) για 10ετή παράταση του ορίου χαρτογράφησης-κτηματογράφησης  και  2)για να ολοκληρωθεί      η χαρτογράφηση του Κτηματολογίου στην  Κοινότητα Κάτω Κορακιάνας  με κόστος του κράτους λόγω του σκανδάλου που υπήρξε.

28η  (2η 2016)  ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ

(Σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ.1 του Κανονισμού λειτουργίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων)

Για τη τραγική κατάσταση των  Νεφροπαθών στα Νοσοκομεία μας  και για το αποτέλεσμα των επισκέψεών σας  στον Υπουργό Υγείας.

Προς : Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  κ. Θεόδωρο  Γαλιατσάτο

Κοινοποίηση:  Πρόεδρο  Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστο Μωραίτη

Κοιν.: ΜΜΕ και ΜΚΔ ΕΠΤΑΝΗΣΟΥ

21-1-2016

Στη τελευταία πραγματική συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβούλιου Ιονίων Νήσων στις  13-12-2015 οι Νεφροπαθείς εξέθεσαν τη τραγική κατάσταση που βιώνουν, με 13 αποβιώσαντες νεφροπαθείς το 2015 στη Κέρκυρα (είτε λόγω της πάθησης είτε λόγω των παρενεργειών) !

Στη συνεδρίαση μάθαμε για πρώτη φορά ότι είχαν προηγηθεί δύο αναποτελεσματικές συναντήσεις σας με τους Υπουργούς Υγείας (πρώην και νυν) μαζί με τον Δήμαρχο Κερκυραίων,για τα ζητήματα κατάρρευσης της παρεχόμενης νοσηλείας των Νοσοκομείων της Επτανήσου.

Ερωτάσθε:

Στις δύο προηγούμενες αναποτελεσματικές συναντήσεις σας με τους Υπουργούς Υγείας (πρώην και νυν) μαζί με τον Δήμαρχο Κερκυραίων, τι τους είπατε και τι σας είπαν; Γιατί δεν ενημερώσατε τον λαό;

Επισκεφθήκατε τον Υπουργό Υγείας για τη τραγική κατάσταση των Νεφροπαθών, ως σας διέταξε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ; Τι σας είπε ;

Ο ΑΙΤΩΝ-ΕΠΕΡΩΤΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ  Ν.  ΚΑΛΟΥΔΗΣ

Δικηγόρος

Στον Άρειο Πάγο  & στο Συμβούλιο της Επικρατείας

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Αριστοτέλη Σίδερη 3 Τ.Κ. 49 100 – ΚΕΡΚΥΡΑ

Τηλ.: 26610 37627,6944 624 8396944 624 839 ,  fax: 2661 0 48517

e-mail:yorgoskaloudis@gmail.com,

ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ             eptanisiaki anagennisi.com

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 22.1.2016