ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

Όλοι ανεξαιρέτως οι  φορείς συμφωνούν πως το προς ψήφιση νέο ασφαλιστικό  όχι μόνο δεν προστατεύει  τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά αντίθετα οι αυξημένες νέες ασφαλιστικές εισφορές, θα επιφέρουν οικονομική εξαθλίωση και περαιτέρω ανεργία όπως επίσης και μείωση της ανάπτυξης.

Δεν είναι δυνατόν ,ένας νέο εγγεγραμμένος  ελεύθερος επαγγελματίας να πληρώσει ασφαλιστικές εισφορές την στιγμή που δεν έχει εισοδήματα.

Θέση της Αντιπεριφερειάρχη κυρίας Πανδή είναι πως το ασφαλιστικό αποτελεί μείζον ζήτημα που αφορά όλη την κοινωνία και δεν είναι δυνατό να παρουσιάζεται ένα έτοιμο σχέδιο νόμου χωρίς έγκαιρη διαβούλευση και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η πραγματική διάσταση των οικονομικών δεδομένων που βιώνουν σήμερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Η συνεχόμενη φορο και εισφοροεισπρακτική πρακτική οδηγεί σε μαρασμό της οικονομίας και σε αύξηση της ανεργίας.Οφείλουν επιτέλους να κατανοήσουν οι τεχνοκράτες των στρογγυλών τραπεζιών και των κλειστών δωματίων ,ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ασφαλιστικό χωρίς ασφαλισμένους,

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΠΑΝΔΗ

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 21.1.2016