Δυο επιτυχημένες εκδηλώσεις στην Σάμη

Εκτός από τα φαγητά και τα γλυκίσματα, αρκετά ήταν και τα δώρα που είχε ετοιμάσει το Δ.Σ. του Συλλόγου και μοιράστηκαν σε μικρούς και μεγάλους, που παραβρέθηκαν χτες στην γιορτή.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ευρυδίκη Αννίνου, στον σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τους χωριανούς για την στήριξη και την συμμετοχή τους στα δρώμενα του Συλλόγου και ανακοίνωση πως, η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι ο Σύλλογος, για να ενταχθούν τα Μουζακάτα, στο «Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων Ελλάδας», βρίσκεται σε καλό δρόμο και πως η όλη διαδικασία, συνήθως διαρκεί περί τα δυο χρόνια.

Τέλος να πούμε πως το γλέντι, συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, με τα πιτσιρίκια ιδιαίτερα, να «του δίνουν να καταλαβαίνει» στον χορό!!!

https://www.youtube.com/watch?v=A1WMlISX-6Y

Λοιπά videos και φωτογραφίες: http://vlahatasamis.gr/item/16460-kopi-pitas-tou-syllogou-zervaton-o-agios-ioannis

Κοπή πίτας Φιλαρμονικής Σάμης «Θέμος Αμούργης»

Παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ κ. Άγγελου Κωνσταντάκη, έκοψε χτες την βασιλόπιτά της, η Φιλαρμονική Σάμης «Θέμος Αμούργης».

Παρόντες, ο μαέστρος και όλα τα παιδιά της Φιλαρμονικής, εκτός αυτών που βρίσκονταν εκτός Κεφαλονιάς, αλλά και γονείς, ευχαριστήθηκαν μια όμορφη και λιτή γιορτή, για το καλωσόρισμα του νέου έτους.

Την πίτα έκοψαν ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ μαζί με τον Μαέστρο της Φιλαρμονικής κ. Γεωργόπουλο. Ο κ. Κωνσταντάκης, στον σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε, τα παιδιά και όσους στηρίζουν την Φιλαρμονική, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία, στην Γεωργία Καβαλλιεράτου Κοσκινιώτου και στον κ. Γεωργόπουλο. Τέλος το φλουρί της πίτας, «έπεσε» στον Ευαγγελινό Μιχελή, μουσικό της Φιλαρμονικής. Τα δώρα που αντιστοιχούσαν στο φλουρί ήταν, ένα τάμπλετ, προσφορά της Φιλαρμονικής και δυο εισιτήρια για την κινηματογραφική λέσχη της ΚΕΔΗΚΕ.

www.vlahatasamis.gr/item/16459-kopi-pitas-filarmonikis-samis-themos-amoyrgis 

Τάσος Καβαλλιεράτος

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 10.1.2016