Επέστρεψε από την Κω η πρώτη αποστολή του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Κεφαλληνίας

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Κεφαλληνίας συμμετείχε στην αποστολή στην Κω με δύο Σαμαρείτισσες, οι οποίες παρέμειναν στο νησί από τις 19 έως τις 27 Δεκεμβρίου και επέστρεψαν γεμάτες εμπειρίες και έντονα συναισθήματα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί, παρείχαν υγειονομική φροντίδα και πρώτες βοήθειες αντιμετωπίζοντας δεκάδες περιστατικά μικροτραυματισμών, συμμετείχαν στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε συνεργασία με τις Εθελόντριες της Κοινωνικής Πρόνοιας του Ερυθρού Σταυρού και βοήθησαν στην ασφαλή αποβίβαση προσφύγων κατά την άφιξή τους στο νησί. Ανήμερα τα Χριστούγεννα, συμμετείχαν στην παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο της Κω και στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε πρόσφυγες και μετανάστες, δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού κα Μέρω Κεσεσίογλου και τον διακεκριμένο Γάλλο Καθηγητή Ιατρικής κ. Patric Bui.

Η αποστολή ευχαριστεί για την άριστη συνεργασία την κα Παγώνα Μαραγκάκη, Κοινωνική Λειτουργό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και Συντονίστρια των δράσεων στην Κω, καθώς και τις Εθελόντριες Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. της Κω για το πλούσιο εθελοντικό έργο που προσφέρουν όλο αυτό το διάστημα.

Οι αποστολές του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού προβλέπεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο του 2016 και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Κεφαλληνίας θα συμμετάσχει σε δεύτερη αποστολή στο διάστημα αυτό.

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 6.1.2015