Με 20εκ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε, μετά από αίτημα της, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Τι περιλαμβάνει το έργο

Τα έργα που θα εκτελεστούν περιλαμβάνουν αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, στις Δημόσιες Κτιριακές Υποδομές, στις πολιτιστικές και θρησκευτικές υποδομές (μνημεία – εκκλησίες), στις Λιμενικές Υποδομές και τυχόν απρόβλεπτες ζημιές που πιθανόν να προκύψουν κατά τη διάρκεια υλοποίησης εργασιών των έργων.

Ειδικότερα για την ΠΕ Λευκάδας οι παρεμβάσεις αφορούν σε:

1. Συγκοινωνιακά έργα στο Επαρχιακό οδικό δίκτυο όπου έχουν διαπιστωθεί εκτεταμένες βλάβες

2. Λιμενικά έργα αποκατάστασης σε Κάλαμο, Μεγανήσι, Βασιλική

3. Δημόσιες κτιριακές υποδομές και μνημεία

Συνολικού  προϋπολογισμού   14.900.000,00 €.

Για την Ιθάκη οι παρεμβάσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.500.000,00 € και θα κατανεμηθούν παρομοίως σε οδικά, συγκοινωνιακά, λιμενικά έργα και μνημεία – δημόσιες κτιριακές υποδομές

Ομοίως για την ΠΕ Κεφαλονιάς οι παρεμβάσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000,00 € και θα κατανεμηθούν επίσης σε οδικά, συγκοινωνιακά, λιμενικά έργα και μνημεία – δημόσιες κτιριακές υποδομές.

Τέλος έχει προβλεφθεί ειδικό κονδύλι για τεχνική βοήθεια υλοποίησης των παρεμβάσεων αυτών (εκπόνηση μελετών, επιστημονική υποστήριξη εξειδικευμένων φορέων με συναφές γνωστικό αντικείμενο)

Η πρόταση αυτή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ουσιαστικά συνιστά ένα ευέλικτο αναπτυξιακό πρόγραμμα, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση των συγκεκριμένων πόρων, με ακρίβεια και αξιοπιστία, γι’ αυτό και έγινε άμεσα αποδεκτό και εγκρίθηκε με το ποσό των 20 εκ. ευρώ από το αρμόδιο Υπουργείο.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 19.11.2015