Τη Δευτέρα στην Έρισσο ο Περιφερειάρχης

αντιμετώπισης των συνεπειών του σεισμού εξελίσσονταν ομαλά, ενώ την επόμενη μέρα επισκέφθηκε την Ιθάκη και σε συνεργασία με τους τοπικούς παράγοντες επισκέφθηκε τα πληγωμένα σημεία της.

Αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, γεγονός πανελλήνιας εμβέλειας. Ο Θ. Γαλιατσάτος παρουσίασε εισήγηση για το χωροταξικό σχεδιασμό στο νησιωτικό χώρο, ενώ δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Υπουργού Εσωτερικών, των άλλων 12 Περιφερειαρχών και των μελών της Γ.Σ. για την άρτια διοργάνωση, που δείχνει ότι τα νησιά μας βρίσκουν τη θέση που τους αρμόζει στον ευρύτερο αυτοδιοικητικό και πολιτικό χάρτη της χώρας. Παράλληλα, ο Θόδωρος μετέβη με τον Υπουργό και τα στελέχη της ΕΝ.ΠΕ. στις πληγείσες περιοχές του νησιού, όπου τους παρουσίασε τί πρέπει να γίνει και συνομίλησαν με φορείς και κατοίκους.

Σε συνέχεια των έντονων αυτών ημερών, ο Περιφερειάρχης έρχεται σήμερα στην Κεφαλονιά. Το πρωί της Δευτέρας, όπως προαναφέρθηκε, θα επισκεφτεί τις πληγείσες περιοχές της Ερίσου, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με φορείς της Παλλικής στο Ληξούρι, με αντικείμενο την παρουσίαση και συζήτηση της στρατηγικής για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης της Παλλικής.

Eστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 27.11.2015