Νέα από την ΠΙΝ

Με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την εκπόνηση και υλοποίηση μιας Ο.Χ.Ε. για την περιοχή της Παλικής Κεφαλονιάς, μια περιοχή που «επιβαρύνεται από ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που εγκυμονούν κινδύνους», δεδομένου ότι πρόκειται για πρόσφατα πληγείσα  σεισμογενή περιοχή.

Με βάση λοιπόν το παραπάνω χαρακτηριστικό, επιδιώκεται να διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί μια τοπική στρατηγική, για την οποία απαραίτητη είναι η εμπλοκή των τοπικών φορέων.

Η πρώτη αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τ.Ε.Ι. (Τμήμα Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων) στο Ληξούρι με σκοπό την ενημέρωση, τον προσδιορισμό των τοπικών φορέων που θα συνεργαστούν από κοινού με την Περιφέρεια στο εγχείρημα, καθώς και τον προγραμματισμό των απαιτούμενων ενεργειών έως την ολοκλήρωση της εκπόνησης της Τοπικής Στρατηγικής ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η έγκρισή της και η υλοποίηση.-

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων  με το νέο Πρόεδρο του ΟΛΚΕ ΑΕ

Εθιμοτυπική συνάντηση είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, με το νέο Πρόεδρο και Δ/νοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ Α.Ε.) Σπυρίδωνα Στεφανίδη, ε.α. υποναύαρχο Πολεμικού Ναυτικού, μηχανολόγο – ναυπηγό.

Ο κ. Στεφανίδης ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη ότι αύριο αναλαμβάνει τα νέα του καθήκοντα ενώ εξήρε το πνεύμα συνεργασίας του προκατόχου του κ. Σπύρου Ανδριώτη. Σε αυτή την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών έγινε αναφορά στα έργα κοινού ενδιαφέροντος που εκτελούνται και συμφώνησαν να προγραμματιστεί νέα συνάντηση, όπου θα συζητηθούν επί της ουσίας λεπτομέρειες και διαδικαστικά ζητήματα των υπό εξέλιξη έργων, αφού πρώτα ενημερωθεί εκτενώς ο νέος Πρόεδρος.

Πρόσκληση για Π. Συμβούλιο

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 165 παρ.1&2, αρ.282 παρ.16, και αρ.167-169 του Ν. 3852/2010 και το άρθρο 6 παρ.9 του Ν. 4071/11-4-2012, σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα  πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20:00 με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών  Ενοτήτων ως  εξής:

ΚΕΡΚΥΡΑ :Αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής  Ενότητας Κέρκυρας ( πρώην Νομαρχία- Σαμάρα 13)

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ:  Διοικητήριο -Αργοστόλι /Πλατεία Βαλιάνου,

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διοικητήριο  – 21ης Μαΐου

ΛΕΥΚΑΔΑ: Διοικητήριο – Αντ. Τζεβελέκη

προκειμένου να ληφθεί απόφαση για το παρακάτω θέμα:

ΘΕΜΑ : Υποστήριξη του   Δήμου  Κέρκυρας  στη  διεκδίκηση  του  τίτλου  της  Πολιτιστικής   Πρωτεύουσας  της  Ευρώπης  για  το έτος  2021.

Εισηγήτρια : Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας  κα Νικολέτα  Πανδή

Ο  Πρόεδρος  Περιφερειακού   Συμβουλίου

Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Χρήστος  Μωραΐτης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 25.11.2015