Ο Νέος Μεσαίωνας και η έξοδος απ΄αυτόν

Αποκλεισμό των Αράβων απο το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ανεξαρτησία( ποιο ξεδιαντρωπα απο το τέλος του Α παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα). Η έξοδος απο αυτο τον παράδεισο το φτιαγμένο κατ έικονα και ομοιωση της Δύσης δεν θα ειναι εύκολη .Ειναι ομως αναπότρεπτη Ειναι αναγκαία αν πρόκειται να επιβιώσει το ανθρώπινο είδος.

Ναι για την Νεα Αναγεννηση χρειαζομαστε ΕΝΑ αναγεννητικο Κίνημα Εκπαιδευτικών. Χρειαζόμαστε την αναλογη παιδεια Μια παιδεια ικανη Από τον Ιδεολογικό καθοδηγητή του ΕΑΜ, αλλά και ΓΓ του Υπουργειου Παιδειας του Βενιζέλου( στην Επαναστατική Κυβερνηση της Θεσ/νίκης .Ιδρυτικη μορφή του Εκπαιδευτικου Συνδεσμου , του Συλλογου Εθνος και Γλωσσα)

….Χρειαζόμαστε ενα σχολείο που μπορει να μυει τον μαθητή στον Ερωτα για την Γνωση και την Ομορφία. Κατα πως λεει ο Σολωμός, στον Ερωτα και την αγαπη του καλου.. Ο δασκαλος που δεν αγαπαει τον μαθητη, ΠΟΤΕ δεν θα τον μυήσει στην αγαπη της γνωσης και της ομορφιάς, στην αγαπη του συμμαθητη του και της κοινωνίας Το σμερινο σχολειο δεν μπορεςι να οδηγησει στην απελευξθερωση απο το νεο Μεσαιωνα// Δυο λογια για τον Δ. Γληνο <,Συνεχιζουμε για την Εξοδο απο το Νεο Μεσαιωνα..

Γιώργος Σκλαβούνος

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 2.11.2015