Νέα από την Αδελφότητα Κεφαλλήνων & Ιθακησίων Πειραιά

χαιρετισμό απηύθυνε και ο καθηγητής του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς & κοσμήτορας της σχολής Ναυτιλίας Βιομηχανίας, κ. Ερνέστος Τζαννάτος, ο οποίος απένειμε το α’ τιμητικό δίπλωμα. Την βράβευση συνέχισε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Νικόλαος Φαραντούρης, ο δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εντεταλμένος σε θέματα παιδείας, κ. Καλαμακιώτης Νίκος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου : Νέστορας Παπαθεοδωράτος, Μάκης Αγγελετάκης, Χριστίνα Βλάχου, Δήμητρα Βαλλιανάτου, Χρύσα Κοκκόση, Αφροδίτη Ζαμπέλη & Χριστίνα Βασιλάτου.

Σε θερμό κλίμα, χαράς & ενθουσιασμού, ολοκληρώθηκε η απονομή των τιμητικών διπλωμάτων & ακολούθησε κέρασμα & χορός. Παραδοσιακοί χοροί ήχησαν … μικροί & μεγάλοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους!

Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους βοήθησαν για αυτή την εκδήλωση, τους διευθυντές & εκπαιδευτικούς των Λυκείων Κεφαλονιάς & Ιθάκης για την συνεργασία τους & ιδιαίτερα την κα Μάχη Αντύπα, η οποία στηρίζει γραμματειακά την Αδελφότητα.

Ευχόμαστε στους νέους, πρωτοετείς καλή σταδιοδρομία, καλή φοιτητική ζωή

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://kefalinontopos.gr/index2.php?option=com_content&task=view&id=315&Itemid=8&pop=1&page=0

Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΕΠΟΥΣ ΤΟΥ 40

Με την καθιερωμένη Δοξολογία στη Μητρόπολη άρχισαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του «ΟΧΙ» και του έπους του 40 στο Αργοστόλι!

Τη Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννης Μπαλάφας. Το παρών έδωσαν η βουλευτής Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεράσιμος Παπαναστασάτος, ο πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Γαλιατσάτος, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, κομμάτων, μαθητών και σπουδαστών, εκπρόσωποι συλλόγων κ.α. Την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά εκπροσώπησε η αντιπρόεδρος Στέλλα Βουτσινά.

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγινε και η κατάθεση στεφάνων από τη Πολιτική την Πολιτειακή ηγεσία του τόπου και Πολιτιστικούς φορείς  σε ένδειξη τιμής για τους ήρωες πεσόντες του έπους του 40. Στο τέλος οι μαθητές έψαλαν τον Εθνικό μας ύμνο.

Η Αδελφότητα τίμησε τον Άγιο Γεράσιμο

Με λαμπρό διήμερο εορτασμό τίμησε η Αδελφότητα τον προστάτη των νησιών μας. Σύσσωμο το Δ.Σ. της Αδελφότητας συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις. Πλήθος συμπατριωτών μας κατέκλυσε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια, την παραμονή της εορτής του Αγίου Γερασίμου. όπου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χωροστατούντος του συμπατριώτη Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιου. Μετά τον εσπερινό και την Λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, ακολούθησε δεξίωση για τους πιστούς στο αρχονταρίκι του ναού, όπου προσφέρθηκε άρτος και τα παραδοσιακά σπερνά που έτοίμασαν οι γυναίκες της Αδελφότητας και του συλλόγου των απανταχού Πυλαρέων.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γερασίμου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά παρουσία πολλών συμπατριωτών μας. Ακολούθησε η προσφορά άρτου από την Αδελφότητα.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν η βουλευτής του νομού Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρώην υπουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, ο συμπατριώτης μας πρώην δήμαρχος Νίκαιας κ. Μπενετάτος, η πρόεδρος Μαριολένη Νεοφύτου και τα μέλη του ΔΣ της Αδελφότητας Πειραιά, η πρόεδρος Σταθούλα Μουστάκη και τα μέλη των απανταχού Πυλαρεών, ο τ. Νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, πρόεδροι Κεφαλλονίτικών συλλόγων Ηλίας Γαλιατσάτος Πρόεδρος συλλόγου Καμιναράδων Γεράσιμος Ζαφειράτος Πρόεδρος συλλόγου Δαμουλιανάδων, Κώστας Βουτσινάς Πρόεδρος Συλλόγου Φαρσινών, Γεράσιμος Μαρκαντώνατος Πρόεδρος συλλόγου Κεφαλλήνων Π. Φαλήρου, Πασχάλης Συρίγος Πρόεδρος Συλλόγου Μικρών Κυκλαδονήσιων. Επίσης παρέστησαν οι πρώην Πρόεδροι της ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΩΝ & ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ κ.κ. Νώντας Φαραντάτος & Βαγγέλης Σπαθής καθώς επίσης και τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων κ. Βαγγέλης Σκλαβουνος και Σταυρούλα Φλωράτου.

Ο Άγιος να μας προστατεύει και να μας βοηθάει! Και του χρόνου με υγεία!

Για περισσότερες πληροφορίες:

http://kefalinontopos.gr/index2.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=8&pop=1&page=0

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 29.10.2015