Λ Α ‘Ι’ Κ Ι Σ Τ Ε Σ !

Βρώμικη επίθεση δέχεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης επειδή ξέχασε να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ το 2012. Ο Γιώργος Σταθάκης εξήγησε πως δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο ευρώ το 2012, γιατί τότε ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, και ήθελε να στείλει μήνυμα στους Έλληνες εκατομμυριούχους πως πρέπει να κάνουν αντίσταση στο Κεφάλαιο.

Παράλληλα, ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε πως η κίνησή του ήταν βαθύτατα αριστερή, γιατί στέλνει μήνυμα στους πολίτες να μην τα δηλώνουν όλα, για να ανατραπεί το Μνημόνιο που ψήφισε ο ίδιος και η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχει.

«Είμαι και υπουργός του Μνημονίου, είμαι και αριστερός επαναστάτης» δήλωσε ο Γιώργος Σταθάκης.Ο Γιώργος Σταθάκης έχει απόλυτο δίκιο γιατί τόσα χρόνια ήταν πασόκος, και είναι γνωστό πως οι πασόκοι δεν δήλωναν τα εκατομμύρια, ενώ τώρα που είναι συριζαίος υπουργός της Πρώτη-Δεύτερη Φορά Αριστερά, της ελπίδας και της αξιοπρέπειας, τα δηλώνει τα εκατομμύρια. Πάντως, είναι εντελώς απαράδεκτο λίγες ώρες πριν η Βουλή ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της μνημονιακής συμφωνίας -που θα στοιχίσει στους Έλληνες μερικά δισεκατομμύρια ευρώ-, κάποιοι σκατόψυχοι να κάνουν επίθεση στον Γιώργο Σταθάκη για ένα εκατομμυριάκι.

Αυτός είναι ο ορισμός του λαϊκισμού.

Γιάννης Μπίκινης

Εστάλη στην ΟΔΥΣΣΕΙΑ, 17.6.2015, Β. Λορεντζάτος